Котидж сирене или извара е нискокалоричен млечен продукт с мек

...
Котидж сирене или извара е нискокалоричен млечен продукт с мек
Коментари Харесай

Какво е Котидж Сирене и Защо е Толкова Здравословно?

Котидж сирене или извара е нискокалоричен млечен артикул с мек усет. То е храна, богата на протеини, което значи, че може да помогне за намаляване и струпване на мускули.

Сиренето котидж съставлява млечен артикул с гальовен усет и кремообразна, разнообразна конструкция със зърнеста текстура.

Популярността му набъбна през последните няколко десетилетия и постоянно се предлага като съставен елемент на диета за намаляване и струпване на мускулна маса.

То освен е богато на протеини, само че също по този начин съдържа съществени хранителни субстанции.

Тази публикация обрисува питателните изгоди от известната извара и дава оферти по какъв начин да я включите във вашия диетичен режим.

Какво е котидж сирене?

Котидж сиренето има мека, бяла и кремообразна консистенция. То попада в категорията прясно сирене, което значи, че не минава през развой на стареене или зреене, с цел да развие подчертаният усет на сирената. 

Следователно има тънък усет спрямо отлежалите сирена.

Каква е разликата сред котидж сирене и познатата у нас извара?

Котидж сиренето е всъщност извара. Изварата се получава посредством коагулиране на мляко в пореден развой, наименуван подсирване. Изварата се пресова и отцежда от суроватката. Котидж сиренето стартира по същия метод, като млякото се подсирва и се разделя на извара и суроватка, само че резервира част от суроватка, което придава характерната текстура, която има. Съществена стъпка в индустриалния развой, отличаваща котидж сиренето от другите пресни сирена, е прибавянето на „ дресинг “, нормално сметана, която е в основата за усета на продукта.

Това универсално сирене може да се насладите независимо или да се употребява като съставна част в разнообразни предписания.

Котидж сиренето е цялостно с хранителни субстанции

Хранителният състав на котидж сиренето се въздейства от равнището на млечна лой и количеството прибавен натрий. 100 грама, нискомаслено (1% млечна мазнина) котидж сирене предлага следните хранителни субстанции:

  • Калории: 72
  • Белтъчини: 12.4 гр
  • Въглехидрати: 2.72 гр
  • Мазнини: 1.02 гр
  • Витамин B12: 0.63 µg
  • Селен: 9 µg
  • Фолиева киселина: 12 µg

То също по този начин съдържа витамин B6, холин, цинк и мед.

Съдържанието на въглехидрати в изварата е почти 3%, състоящо се главно от лактоза, млечна захар, която може да съставлява предизвикателство за храносмилането за някои хора.

За тези, които употребяват по-големи количества котидж сирене, е целесъобразно да изберат такова с ниско или без наличие на натрий.

Прекомерният банкет на натрий може да увеличи кръвното налягане при избрани човеци, което евентуално усилва риска от сърдечни болести.

Трябва да се означи, че протеинът съставлява над 70% от наличието на калории в котидж сиренето.

Котидж сиренето може да ви помогне да отслабнете

Котидж сиренето постоянно се включва в диета за намаляване заради високото наличие на протеини и ниското наличие на калории.

Проучване, извършено през 2012 година, наблюдава хора, които поддържат диета, богата на храни с високо наличие на протеини, в това число Котидж сирене, в продължение на една година.

Резултатите демонстрират приблизително понижение на телесното тегло от 2,8 кг при дамите и 1,4 kg при мъжете.

Освен това се следи, че високият банкет на протеини, като казеина, съдържащ се в изварата, усъвършенства чувството за задоволеност.

По-специално, наподобява, че изварата провокира чувство за задоволеност, сходно на това на яйцата.

Тази задоволеност може да способства за понижен банкет на калории и следваща загуба на тегло.

Освен това всяка порция извара обезпечава умерено количество калций.

Проучванията са открили връзки сред калций и други млечни съставни елементи и нараснала загуба на тегло, когато са съчетани с нискокалорична диета.

Нещо повече, калций от храната е обвързван с метаболитни процеси, които понижават натрупването на мазнини и форсират загубата на мазнини.

Котидж сирене и струпване на мускулна маса

Котидж сиренето е известен избор измежду спортисти и фитнес запалянковци, с помощта на високото си наличие на протеини, което го прави отлична добавка към вашата диета, в случай че се стремите да изградите мускулна маса.

Включването на храни с високо наличие на протеини като извара и котидж сирене във вашата диета, изключително когато е съчетано със силови тренировки, може да способства за напредък на мускулна маса.

Протеините в котидж сиренето, изключително казеинът, който съставлява 80% от наличието на протеини, са известни със своята успеваемост в поддръжка на развиването на мускулите.

реклама

Казеинът се усвоява постепенно от тялото и е потвърдено, че потреблението на извара преди лягане ускорява метаболизма и подтиква мускулния синтез през нощта, без да повлиява разграждането на мазнините.

Тази характерност на бавното асимилиране на казеина подтиква някои културисти да употребяват извара преди сън. Тази процедура води до последователно освобождение на аминокиселини в кръвния поток и мускулите през цялата нощ, което евентуално понижава разграждането на мускулите.

Важно е да се означи обаче, че понастоящем няма проучвания, които да допускат, че казеинът е по-ефективен от други протеинови добавки на млечна основа, като суроватъчен протеин, за повишение на чистата телесна маса или мощ.

Други изгоди от изварата

Котидж сиренето е обвързвано и с други изгоди за здравето.

Може да помогне за попречване на инсулинова устойчивост

Инсулиновата устойчивост съставлява риск от появяването на диабет вид 2 и сърдечни болести.

Интересно е, че някои изследвания демонстрират евентуална връзка сред приема на млечни артикули и понижения риск от инсулинова устойчивост.

Въпреки че точният механизъм остава неразбираем, проучване върху животни откри, че калцият може да играе роля в регулирането на инсулиновата сензитивност и смекчаването на инсулиновата устойчивост, изключително при плъхове, подложени на диета с високо наличие на мазнини.

Може да усъвършенства здравината на костите

Освен калций, изварата е скъп снабдител на фосфор и протеини. Тези съществени хранителни субстанции поредно показват връзка с усъвършенстваното здраве на костите.

Богато на селен

Половин чаша (113 гр) порция котидж сирене обезпечава 19% от дневната стойност за селен. Този минерал покачва антиоксидантната отбрана в кръвта.

Как да включите котидж сирене в диетата си

Нежният усет и кремообразната текстура на котидж сирене го вършат универсална добавка към разнообразни ястия и предписания. Ето няколко изобретателни метода да го включите в диетата си:

  • Палачинки: Смесете го в тестото като сурогат на млякото.
  • Салати: Добавете го към обичаните си салати за спомагателен протеинов подтик.
  • Плодове: Смесете го с плодове като горски плодове, нарязани банани, резени праскови, резени мандарина и части пъпеш.
  • Заместител на заквасената сметана: Използвайте го като сурогат на заквасената сметана.
  • Сосове: Включете го в сосове като сурогат на млякото.
  • Смути: Смесете го с мляко и плодове за богато на протеини смути за намаляване.
  • Тост: Намажете го върху изгорял самун за кремообразен, богат на протеини топинг.
  • Печени артикули: Изпечете го в мъфини, сладкиши, самун или кифлички.
  • Заместител на майонеза: Използвайте го като намазка върху сандвичи или в предписания.
  • Бъркани яйца: Добавете го към бъркани яйца за спомагателна кремообразна текстура.
  • Лазаня: Заменете сиренето рикота в лазанята.

Може да аргументи проблеми на хора с нетърпимост към млечни артикули

Котидж сиренето е млечен артикул, който може да аргументи проблеми на някои хора.

Непоносимост към лактоза

Съдържанието на лактоза в сиренето понижава със стареенето на сиренето.

Котидж сиренето, защото е прясно и неузряло сирене, има по-високо наличие на лактоза в съпоставяне със отлежалите сирена като пармезан или чедър.

Освен това наличието на лактоза в изварата може да бъде по-високо, в случай че към изварата се добави в допълнение мляко.

Поради тези фактори, изварата може да не е съвършен избор за хора с нетърпимост към лактоза. Консумирането на котидж сирене може да докара до храносмилателни проблеми като отичане на корема, газове, диария и болки в стомаха при хора с нетърпимост към лактоза.

Струва си да се означи, че хората с нетърпимост към лактоза може да имат друга търпимост към лактозата.

Някои изследвания демонстрират, че хората с нетърпимост към лактоза могат да понасят до 12 грама лактоза едновременно.

Следователно, някои хора с нетърпимост към лактоза може да са в положение да употребяват извара в умерени количества, защото всяка порция от половин чаша (113 гр) съдържа единствено 3,6 гр лактоза.

Алергия към млечни артикули

Освен лактозата, котидж сиренето включва казеин и суроватка, два типа протеини, открити в кравето мляко, към които някои хора може да са алергични.

Ако преди този момент сте се сблъскали с алергична реакция към някакъв млечен артикул, допустимо е да не понасяте котидж сирене.

Заключение

Котидж сиренето е извара, известна с мекия си усет и гладка текстура.

То е богато на съществени хранителни субстанции като протеини, витамини от група В и минерали като калций, селен и фосфор.

Независимо дали се стремите към загуба на тегло или създаване на мускули, включването на извара във вашата диета може да бъде доста потребно.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР