Крута организирана престъпна група за измами гастролира на територията на

...
</TD
>Крута организирана престъпна група за измами гастролира на територията на
Коментари Харесай

Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къща лъсна болезнената истина

Крута проведена незаконна група за измами гастролира на територията на страната. Това твърди четец на Plovdiv24.bg , който се свърза с медията ни, с цел да ни изпрати фотоси и да опише в детайли:

" На 21 април в 08:10 часа, до момента в който пътувахме по първокачествен път I-5 от Републиканската пътна мрежа на България в сектора сред град Бяла (област Русе) и град Русе, на към 20 километра преди Русе забелязахме два автомобила с румънски регистрационни номера, от които единият беше бяло BMW, спрели на една от отбивките с вдигнат похлупак на BMW-то, а трима мъже жестикулираха по метод, който подсказва, че са аварирали и им е нужна помощ.

Чистосърдечно и хуманно взехме решение да спрем до тях за да разберем какво се случва и каква помощ им е нужна. След като спряхме, до нашия автомобил пристигнаха две лица; първото беше на към 40 години, а другото сред 25-30-годишно. Първият стартира да изяснява на негоден британски език, че са две коли и им е свършило горивото на двата автомобила и дали може да ни продадат златен пръстен 18 карата за 200 евро, като той бил дал 200 паунда за този пръстен, който тежал 10 грама чисто 18-каратово злато.

След това най-демонстративно за да ни увери, че пръстенът е златен, ни даде да го забележим и уточни, че на него е отпечатана щампа с номер и означение за каратите. В хода на този диалог другото лице на съветски език се показа, че е от Беларус, като той на укоримо извади от джоба си банкоматна карта и най-демонстративно я размаха, че била блокирана и няма достъп до финансите си.

Тъй като сега бързахме да стигнем до крайната си дестинация, само че хуманизмът в нас не се поколеба от това и бяхме спрели със спътницата ми, с цел да помогнем. Набързо анализирахме обстановката, като имахме обосновани подозрения, че може това да е сръчен опит за машинация, защото преди години сме чували за този остарял трик.

В момента на разсъждение, първото лице още веднъж стартира да се моли и разчувства, съобщи, че и децата му били с него и били гладни. След което другото лице още веднъж на съветски език съобщи, че в действителност бързат да стигнат до Шумен, тъй като майка му е там приета в болница в лечебно заведение и им трябват към 36 литра дизел за двете коли, с цел да стигнат до там. След последното възбудиха в нас още по-дълбоко състрадание и страдание и стремежът ни да им помогнем надви над подозренията за възможна машинация.

В този миг взаимно взехме решение да им купим пръстена, само че защото в нас нямаше сумата от 200 евро, а и нямаше наоколо банкомат, им декларирахме, че можем да го купим за 200 лв.. Лицата се съгласиха, дадохме им сумата от 200 лв. и закупихме " златния атрибут ".

След като завършихме уговорките, които постановяваха пътуването ни до град Русе, се върнахме назад в Пловдив. Тъй като беше неделя и работиха малко бижутерии, отидохме до заложна къща на бул. " Руски ". Заявихме на служителя, работещ там, че имаме пръстен, който желаем да проверим дали е златен, тъй като към момента не бяха отшумели подозренията в нас за възможна машинация, макар че бяха значително притъпени от показаната житейска обстановка от измамниците, провокираща човешко състрадание.

Но не влязохме в непотребни детайлности, след което дадохме пръстена. Служителят стартира да го оглежда, като даже и той на пръв взор не заподозря лъжливото " украшение ". Наложи се даже да среже малко пръстената, с цел да проникне във вътрешността му и по този начин след 2-3 разнообразни тествания на " благородния " метал по разнообразни способи, в това число посредством втриване в естествена плочка за тестване на злато и киселинен разтвор за тестване на злато за определяне на признаци на корозия, в този миг към този момент измамата лъсна. Следователно и ние установихме, че сме станали жертва на ловка машинация с добре измислена и изиграна амплоа от страна на " авариралите " измамници.

За нетренираното око и елементарния човек показаният подправен пръстен е неразграничим от същинския, защото е направен по метод, който демонстрира същите характерности на същинско злато и минава битовите проби за злато. При първичния оглед от всички страни нямаше потъмнели или изтъркани места, което говореше за същинско злато, защото то е извънредно резистентен метал, който не взаимодейства и не се окислява от въздух, вода или киселини. Също по този начин златото е доста тежък метал, и в този случай това изискване отговаряше. Освен това, на пръстена имаше и отпечатан щемпел за чистотата на тестът.

В този случай ни беше предаден добър житейски урок по смисъла на максимата, че няма ненаказано положително, само че в реалност не съжаляваме, тъй като имаше възможност фактически да са закъсали и изключително в непозната страна е много неприятно, защото персонално съм го преживявал сходна житейска обстановка.

Може би и тази преживелица засенчи бдителността ми, тъй като се сложих на тяхно място. Моля да се даде публичност на случая, тъй като този остарял, пропуснат метод за машинация, очевидно още веднъж набира известност. В случая обосновано допускам, че не сме първите жертви на закононарушението, а и очевидно няма да бъдем и последните.

Трябва да се даде публичност на случая, преди всичко хората да бъдат бдителни към сходни случаи, а и правоприлагащите органи да вземат ограничения за попречване и секване на сходни незаконни похищения ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР