Байер (Леверкузен) се класира за финала на Лига Европа, след

...
Байер (Леверкузен) се класира за финала на Лига Европа, след
Коментари Харесай

Байер остана непобеден и ще играе финал в Лига Европа

Байер (Леверкузен) се класира за финала на Лига Европа, откакто в профил Рома в исторически дуел на своя стадион „ БайАрена “. " Аспирините " наваксаха пасив от 0:2 за крайното 2:2 в реванша и не престават напред с общ резултат 4:2, с помощта на триумфа преди седмица на „ Олимпико “.

Така тимът на Шаби Алонсо влезе в историята, подобрявайки европейския връх за най-вече мачове без загуба – 49. До довечера на върха в продължение на 59 години беше португалският Бенфика.

Леандро Паредес даде задатък на „ джалоросите “ от дузпа в 43-ата минута, като аржентинският национал удвои преднината на своя отбор още веднъж от бялата точка в 66-ата. Автогол на Джанлука Манчини в 82-рата минута понижи изоставането на Леверкузен, а Йосип Станиш възвърне равенството надълбоко в добавеното време.

Така „ червено-черните “ ще спорят за трофея във втория по мощ европейски клубен шампионат против Аталанта. В другия реванш „ бергамаските “ завоюваха с 3:0 против Олимпик (Марсилия) вкъщи и се класираха за финала в Дъблин (Ирландия) на 22 май. В първата среща на френската земя двата отбора направиха 1:1.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР