Ботев Пловдив ще играе на футболен комплекс Никола Щерев –

...
Ботев Пловдив ще играе на футболен комплекс Никола Щерев –
Коментари Харесай

Мозъчният тръст на Зинагаревич вади Ботев от Колежа – сърдили се на кмета

Ботев Пловдив ще играе на футболен комплекс „ Никола Щерев – Старика “ или даже стадион „ Георги Бенковски в Пазарджик от новия сезон. С тази „ вест “ гръмнаха редица медии у нас, като се базират на „ вътрешна информация “ от клуба.
Прочетете още
Причината – Община Пловдив спъва развиването на клуба, като не им дава да си построят огромен фенмагазин на стадион „ Христо Ботев “ – незаконно…

Информацията би била почтена за 1 април или уеб сайтове като „ Неновините “, само че за жалост, тя е „ достоверна “. Подпечатана е от мозъчния концерн на притежателя на клуба Антон Зингаревич, в който влизат с изключение на съветските му довереници, по този начин и някогашни генерали от Държавна сигурност, държавни чиновници и даже общински съветници.

Да заплашиш, че ще изкараш тима от стадион „ Христо Ботев “, за който почитателите на „ канарчетата “ бленуваха повече от десетилетие и водиха десетки борби, е минимум пренебрежение към тях. Неуважение е към страната и Община Пловдив, които преведоха десетки милиони левове от джобовете на данъкоплатците, Ботев да имат най-модерния стадион в България.  

Всичко това поради отхвърли на кмета да даде на управлението на клуба да обсеби общинска благосъстоятелност и да я употребява гратис. Всъщност, това можеше да се чака, тъй като очевидно номерът „ минава “.

От самото разкриване на стадиона, управлението на клуба употребява без правно съображение така наречен „ скайбоксове “. Това се пространства, които те нито имат право да употребяват, нито да отдават. Въпреки това всяка година в джобовете на клуба влизат стотици хиляди левове от пространства, които са на Община Пловдив.  Дали се дават за клуба? Това е въпрос, на който не може да се отговори, защото няма никаква гласност в разходването на средствата от футболния клуб.

В същото време Ботев, който превежда по-малко от 5600 лв. на месец за стадиона – не заплаща никакви налози. Самите те са в пъти повече от годишния наем на Колежа, а те са за сметка на… Община Пловдив.

Така с изключение на, че с парите на данъкоплатците се строи стадиона, издръжката му на процедура ляга също на тях.

Вместо признателност, от управлението на Ботев  се сърдят, защото „ не срещат поддръжка “ от градските управляващи и за това ще вадят тима от Колежа поради едно помещение. Феновете на „ жълто-черните “ ще се върнат в Коматево, а клубът ще се откаже от доходи за милиони, защото са ядосани на кмета… Мозъчният концерн на Зингаревич този път удари дъното в опитите да извие ръцете на Община Пловдив. За страдание, обаче това демонстрира голямата обезумялост на шефовете на клуба, а и цялостно пренебрежение към почитателите и кмета на града.

Всъщност, единственият, който може да си тръгне от Колежа след края на сезона е Душан Керкез. Треньорът, който най-сетне съумя да отговори на стандартите на клуба и почитателите за игра и резултати. Видимо обаче има различия сред него и управлението на Ботев.

Така че вместо клубът да вади Ботев от Колежа, да се опита да задържи Керкез на него. Защото има голямата заплаха „ канарчетата “ да влязат отново в спиралата с отчайваща игра и резултати.

Очаквайте продължение – по какъв начин управлението на клуба държи без правно съображение редица пространства на Колежа, в това число и скайбокосовете, какъв брой са налозите на стадиона и кой ги поема, заплаща ли си данъците управлението на клуба!  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР