Възможно ли е да изключиш електричеството и да го замениш

...
Възможно ли е да изключиш електричеството и да го замениш
Коментари Харесай

С челник срещу цената на тока: Българско семейство стана сензация във Великобритания

Възможно ли е да изключиш електричеството и да го замениш с първенец на батерия? Десетки вестници и уеб сайтове описаха историята на фамилията на Чавдар и Тони Тодорови от Лондон, които не употребяват централно осветяване, а носят челници, с цел да понижат сметките си за електрическа енергия, съобщи бТВ.

Новината се появи в деня, в който английското държавно управление разгласи, че ще спре да субсидира битовите сметки за ток на семействата от следващата година. С над 140 % е увеличена цената на тока за последните няколко месеца.

Стотици хиляди мнения породи новината, че Чавдар е банкер, който работи като бояджия, с цел да си докарва в допълнение приходи, с цел да може да заплаща сметките си. Купува челници за по 8 паунда за всеки от фамилията и пуска парното единствено един път седмично, с цел да пести.

Сензацията стана още по-голяма, откакто новината заля международните медии и провокира хиляди мнения в обществените мрежи.

Но в действителност историята стартира по този начин:

„ Истината е, че започнах нов бизнес и започнах да протоколирам видеа тук, пред моето семейство. И мъжът ми доста се ядоса един ден. И сподели: Остави ни на мира с твоите клипове, стига ни занимава - отивай горе и се усамоти. И аз споделих - добре тогава, аз в този момент ще те оправя. И имах едно видео с него по какъв начин ни пуска, фенерчетата, с които работи, с които върви в гаража и по този начин нататък, и измислих текста небрежно и го пуснах в Тик Ток. Видеото към два дни нямаше нито едно ревизиране. След два дни набра такава бърза скорост, че за една нощ се усещах все едно съм в Лас Вегас на ротативките и правеше - тън, тън, тън, тън “, споделя Тони Тодорова

Видеото в Тик Ток, което Тони написва по какъв начин мъжът ѝ поради пестеливостта си, ги кара да си светят с на челници реализира близо 900 000 гледания.

„ Станахме международно известни - спестовният татко, който принуди фамилията си да употребява челници, той даже нямаше концепция, че е пуснат в Тик Ток. И синът ми споделя: Мамо, по какъв начин можа от най-щедрия татко на света да го направиш най-стиснатия “, споделя Тони.

С тях се свързва публицист от организация, който желае да опише историята им. Предлага да направи и фотоси, с които да покаже с възприятие за комизъм, за действителните проблеми, с които се сблъсква всяко обикновено семейство в Кралството.

„ Те ни питаха дали пестим, ние им казахме, ние не сме научени да пестим, само че към този момент с новите сметки би трябвало в действителност да създадем някакви промени. И казахме: Започваме, когато излизаме от стаята да гасим лампата. Такива естествени неща “, споделя изясни дамата.

„ Сега не знаем какво ще бъде, сметките не са пристигнали за новия интервал, но и на студено, каквото и да е, няма да стоим “, съобщи Чавдар Тодоров.

С изненада прочитат историята си във вестник „ Сън “, в която се различва от тази, котято са разказали на журналиста. Още същият ден тя е препечатана в десетки медии, измежду които е даже и онлайн изданието на вестник „ Таймс “.

Приемат всичко със смях, само че най-вече се изненадват, че наред с терзанията за нарастването на сметките за ток, научват за себе си и нови неща, като да вземем за пример, че Чавдар е банкер.

„ Ние сме най-обикновено семейство и той е бояджия “, споделя Тони.

Чавдар има дребен строителен бизнес. Тони е издирван йога преподавател. Живеят във Англия близо 18 години. И през днешния ден недоумяват по какъв начин от една смешка, може да се роди подправена вест и сензация, която да обиколи света.

И по този начин, от сензация на сензация, стигнахме до финала, в който може да кажем, че би трябвало да внимаваме по какъв начин се майтапим, тъй като една същинска история може да стане основа за една подправена вест.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР