Русия обяви в неделя, че е превзела още 4 селища

...
Русия обяви в неделя, че е превзела още 4 селища
Коментари Харесай

Хиляди евакуирани заради руското настъпление в Харковска област

Русия разгласи в неделя, че е превзела още 4 селища в Харковска област на Украйна, до момента в който хиляди поданици бяха евакуирани поради офанзивата в региона, от който съветските войски бяха отблъснати през 2022 година, предадоха Агенция Франс Прес и БНР.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че се водят " яростни боеве ", а губернаторът Олег Синегубов уточни, че " всички региони " по границата на региона с Русия са " съвсем под денонощен противников обстрел ".

В Москва съветският президент смени министъра на защитата Сергей Шойгу в най-мащабната рокада във военното управление.

В съветския град Белгород екипите за незабавна помощ оповестиха, че 15 души са убити, откакто жилищна постройка е ударена от украинска ракета, прехваната от противовъздушните системи.

В Украйна прокуратурата заяви, че четирима цивилни са убити в Харковска област при съветската наземна атака, стартирана в петък.

Шефът на украинския Генщаб съобщи, че обстановката е " комплицирана ", само че силите му съумяват да задържат в допълнение съветско нахлуване.

Но съветското военно министерство разгласи, че съветските войски " са напреднали надълбоко във вражеската защита ", ден откакто разгласи завладяването на 5 селища в Харковска област.

На евакуационен пункт край фронтовата линия кореспонденти на Агенция Франс Прес видяха в неделя сутринта група евакуирани от граничния град Вовчанск, множеството от тях възрастни хора.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР