Андрей Белоусов, когото руският президент Владимир Путин избра за нов

...
Андрей Белоусов, когото руският президент Владимир Путин избра за нов
Коментари Харесай

Андрей Белоусов: Необходимо е да се полагат по-добри грижи за войниците

Андрей Белоусов, който съветският президент Владимир Путин избра за нов министър на защитата, съобщи през днешния ден, че бойците от съветската войска би трябвало да имат по-добър достъп до жилища, лечебни заведения и обществени помощи, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Белоусов, който е икономист и до момента заемаше поста на вицепремиер, акцентира потребността за по-добра грижа за съветските бойци в коментара си пред парламентарната комисия. Това бяха първите му думи, откакто Путин разгласи през вчерашния ден, че ще размени на поста Сергей Шойгу.

Държавните медии го цитираха да споделя, че изплащането на компенсации на военнослужещите е заобиколено от прекалено много администрация. Имало е и проблеми с жилищата и здравното обслужване.

„ Смятам, че е неловко, когато участниците в специфичната военна интервенция, които се връщат в отпуск, са изпращани от гражданските медицински институции в лечебни заведения, които постоянно са просто претъпкани. Този въпрос би трябвало да бъде решен ", съобщи Белоусов.

Коментарите на претендента за нов боен министър, който няма военно обучение, наподобява имат за цел да покажат на членовете на въоръжените сили, че той схваща техните терзания и ще работи за възстановяване на изискванията им, уточни Ройтерс.

Белоусов приказва пред комисията по защита и сигурност на горната камара на Народното събрание, Съвета на федерацията, като част от процеса на одобряване на новия състав на държавното управление, откакто Путин стартира петия си мандат като президент по-рано този месец.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР