Във вторник сутрин ФБР разкри една от най-големите и същевременно

...
Във вторник сутрин ФБР разкри една от най-големите и същевременно
Коментари Харесай

ФБР разкри една от най-големите измами някога: История за 3.6 милиарда, биткойн и лош рап

Във вторник заран ФБР разкри една от най-големите и в същото време най-странните измами в американската история.

Мъж и жена бяха задържани по обвинявания за машинация и пране на пари от биткойни, откраднати по време на продан на криптовалутата през 2016 - прибраната от тях сума възлиза на 3.6 милиарда $, което трансформира транзакцията в един от най-грандиозните хакове и една от най-големите обири за всички времена.

В показания, разгърнати в 20 страници, сътрудник Кристофър Янчевски от IRS упреква 34-годишния Иля Лихтенщайн и брачната половинка му Хедър Морган (31 г.) в превеждане на 119,754 биткойна през серия крипто порфейли в маневра, която е целяла да избегне вниманието на органите на реда.

Докато Лихтенщайн е IT експерт и работи за няколко дребни компании, брачната половинка му има рядко срещана визитка - разказва се като " сериен бизнесмен ", бивш помощник във Forbes, аматьорски рапър с псевдоним Razzlekhan и привлекателна баба.

Може и да си мислите, че добитите благосъстояния от кражбата през 2016 ще подкрепят кариерата ѝ в рап промишлеността, само че наподобява при Морган това не е по този начин. 

Проблемът при хак от този мащаб е следния - подозрителното количество криптовалута скоро бива блокирано и става недостъпно за продан или осребряване в пари от притежателите ѝ.

Според федералните сътрудници, методите фамилията да употребява парите са били извънредно малко. Един от тях - посредством карти за Walmart в размер на 500 $. 

Огромна част от биткойните остават в крипто портфейли в продължение на години и по този начин и не са преместени.

В една от изявленията си за Forbes през 2019 Морган споделя за това по какъв начин е разкрила своята " неосъществена пристрастеност към рапа ", откакто е преживявала бърнаут като бизнес текстописец. За нея това ново занимание се оказва лекуване против пренатоварването. 

Дори и да е имало изгода за нея обаче, надали почитателите ѝ са били доста, защото песните на Razzlekhan наподобяват повече на евтини пародии, в сравнение с сериозна продукция. 



В текстовете си Морган се прогласява за " крокодила от Уолстрийт " и " турската Марта Стюърт ":

" Никога не забравяйте - странното е най-оригинално. Тази ария е за бизнесмените и хакерите, всички отритнати и лентяи, " открива тя песента си " Versace Bedouin " в композиция с присъщите си странни танцувални придвижвания.

Ако не друго, новопридобитата известност може да ѝ помогне да се трансформира в шлагер в Youtube, защото самата ѝ продукция сигурно няма по какъв начин да го реализира. Ако обвиняванията обаче бъдат потвърдени, триумфите ѝ в рапа ще са последното, за което би трябвало да се тревожи.  
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР