Промените в организацията на движението в центъра на София засега

...
Промените в организацията на движението в центъра на София засега
Коментари Харесай

СДВР: Новата схема за движение в центъра на София не е узаконена

Промените в организацията на придвижването в центъра на София към този момент остават блокирани, тъй като не са били импортирани за координиране в съответния отдел на столичната полиция. Това излиза наяве от публично известие на Столична дирекция на вътрешните работи.

" Столична дирекция на вътрешните работи осведоми, че Столичната община не е внесла за координиране в отдел " Пътна полиция " плана със съответните скици и чертежи, върху които са нанесени маркировката, знаковото стопанство и спомагателните уреди на пътното платно, " се показва в известието на полицията.

От Столична дирекция на вътрешните работи прецизират, че това е условие от разпоредба на а Министерството на районното развиване и благоустройството за образуване на придвижването по пътищата, отворени за публично прилагане.

" Едва откакто приключи съгласувателната процедура, се узаконява плана за организация на придвижването, " споделят още оттова.

Мащабните промени в организацията на придвижване и паркирането в центъра на София бяха показани в края на април от заместник-кмета по превоза Илиян Павлов и общински съветници от ПП-ДБ и „ Спаси София “.

Те плануват:
бус лента и велоалея по бул. " Патриарх Евтимий " ул. " Фритьоф Нансен " става двупосочен;компенсиране с паркоместа на бул. " Витоша " отваряне на паркинг на ЦГМ за почасово паркиране и за живеещи в " Синя зона "
Проектът за метаморфоза на придвижването не е нов, само че " отлежавал " от години, тъй като до момента не били планувани ограничения, които да компенсират отпадането на част от местата за паркиране.

Заради публичното неодобрение, което провокира предлагането за промени, в петък Транспортната комисия в Столичния общински съвет прикани общината да върне предходната организация на придвижване в центъра на София, до момента в който се решат противоречивите въпроси с понижените паркоместа за поданици от засегнатата зона. До гласоподаване на настояването обаче по този начин и не се стигна.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР