Командосите скочили от US самолети С-17Москва превзе нови селища на

...
Командосите скочили от US самолети С-17Москва превзе нови селища на
Коментари Харесай

Британски спецчасти в Естония след пробива при Харков

Командосите скочили от US самолети С-17
Москва завладя нови селища на фронта

Ситуацията е комплицирана, признава Киев

Обединеното кралство, дружно със Съединени американски щати, отработиха десантиране в Нурмси, Естония, по време на учението Swift Respons 24. Това стана, откакто съветското министерство на защитата заяви, че съветските сили са освободили пет обитаеми места в Харковска област.

“Британски командоси се спуснаха от небесата в задния двор на Русия. Смелите британци и съдружниците им от Съединени американски щати демонстрираха, че не се подчиняват на Путин ”, написа вестник “Мирър ”.

Вестникът отбелязва се, че в ученията, на часове от съветската граница, са взели участие 142 души. Сред тях са били 82 английски бойци, както и 60 бойци от Съединени американски щати, които скочили от военно-транспортен аероплан С-17.

Международното обучение Swift Response 24 е една от най-големите интервенции на въздушен десант в Европа след Втората международна война с присъединяване на към 2000 парашутисти.

В учението вземат участие 5000 военни и 320 механически средства от седем страни съюзнички и партньорки, като се провежда от Командването на сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа.

Междувременно съветското министерство на защитата заяви през днешния ден, че групата войски “Север ” е завзела още четири обитаеми места в Харковска област, предадоха организациите.

Москва сподели в събота, че е превзела други 5 селища в този сектор, до момента в който Киев декларира, че отблъсква нападенията и се бори за контрола върху тези селища, заяви “Ройтерс ”.

“Въоръжените сили на Украйна са в комплицирана обстановка поради боевете в Харковска област, само че се оправят и могат да удържат фронта ”, съобщи в неделя техният главнокомандващ военачалник Александър Сирски. “Ситуацията е комплицирана, само че силите на Украйна вършат всичко допустимо да удържат отбранителните линии и позиции и нанасят провали на врага ”, добави Сирски.

Според анализатори от Института за проучване на войната руснаците преследват няколко цели с настъплението в Харковска област - да изтеглят украинските сили от други направления, да напреднат към Харков в обсега на артилерийския огън, с цел да основат “буферна ” зона, която да отбрани Белгород и да ограничи украинските контранастъпателни интервенции в този район.

“Изключително значимо е украинските сили да унищожат всевъзможни сходни съветски калкулации допустимо най-скоро с помощта както на лимитирани, по този начин и на широкомащабни контранастъпателни интервенции, които ще освободят окупираната от Русия територия незабавно щом изискванията разрешат ”, означават американските анализатори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР