Най-високопоставеният военен командир на Украйна каза, че силите му не

...
Най-високопоставеният военен командир на Украйна каза, че силите му не
Коментари Харесай

Русия атакува на североизток. Украйна евакуира цивилни

Най-високопоставеният боен пълководец на Украйна сподели, че силите му не са разрешили на съветските войски да пробият защитата. В същото време в североизточната част на страната продължава огромната евакуация на цивилни.

Новината идва два дни, откакто съветските войски се пробваха да открият нов фронт, пробивайки украинските линии в Харковска област. Киев, макар че боевете не престават.

" Опитите на съветските нашественици да пробият защитата ни са спрени ", написа генерал-полковник Олександър Сирски в Телеграм в неделя.

Той повтори предизвестията от Киев за тежката обстановка, пред която е изправена Украйна, защото Русия ускорява настъпателните старания в североизточната Харковска област и източната Донецка област .

По думите на Сирски Русия нападна фронта на няколко места за да навлезе надълбоко в украинска територия.

" Ситуацията е сложна, само че силите на Украйна вършат всичко допустимо, с цел да удържат отбранителните линии и позиции и да нанесат провали на съперника ", сподели Сирски.

Над 4000 души са евакуирани от региони, където " има опасност за живота и здравето на цивилното население ", сподели в неделя губернаторът на Харковска област Олег Синегубов . По думите му съветските сили обстрелват цивилното население.

В петък Русия стартира нова офанзива в района. В събота съветските сили споделиха, че са завладяли пет села, в неделя - още четири.

" От през днешния ден броят на масираните артилерийски и въздушни удари се е нараснал. Вовчанск , Липци и всички точки на северната граница са под противников огън съвсем непрекъснато ", сподели Синегубов и добави, че " обстановката е комплицирана ". Граничният украински град Вовчанск се намира на изток от Харков и се трансформира в централната точка на най-новата съветска атака.

Украйна сподели, че се бори за надзор в засегнатите региони и наподобява е отвърнала на удара с удари в самата Русия.

Руски публични лица оповестиха в неделя, че, откакто фрагменти от свалена ракета " Точка-У ", изстреляна от Украйна, са попаднали в жилищен блок в Белгород . Градът е съветска регионална столица и се намира покрай границата с Харковска област.

В неделя локалните управляващи в съветския Волгоград оповестиха, че офанзива на украински дрон е провокирала.

Във вечерното си видеообръщение в събота украинският президент Володимир Зеленски сподели, че обстановката в източната Донецка област е " изключително напрегната ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР