Виолета Коритарова, майка на кмета на столичния район Подуяне“ Кристиян

...
Виолета Коритарова, майка на кмета на столичния район Подуяне“ Кристиян
Коментари Харесай

Майката на кмета на „Подуяне“ от ПП/ДБ/СС – министър в правителството на Главчев

Виолета Коритарова, майка на кмета на столичния регион „ Подуяне “ Кристиян Христов, който е от ПП-ДБ-СС, е министър в държавното управление на Димитър Главчев. Новината заяви Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание.

Той посочи, че по време на срещата със симпатизанти в „ Подуяне “ в понеделник той е получил въпрос по какъв начин ГЕРБ разрешава в това държавно управление 50% от министрите да са от ПП-ДБ, в добавка към митниците и Национална агенция за приходите. „ А какъв брой народ през годините са били изчегъртани? Още от първия ден аз не съм склонен с назначенията, само че по този начин е решил Главчев, по този начин е направил “, акцентира Борисов.

Виолета Коритарова е районен длъжностен министър в кабинета „ Главчев “, а синът ѝ е определен на локалния избор от листата на „ Спаси София “.

Интересното е, че регионът кандидатства за стратегия за саниране пред Министерството на районното развиване и благоустройството, което се оказва управлявано от Виолета Коритарова. Това слага под риск програмата, тъй като финансовата й поддръжка от страна на Коритарова би се възприела като корупционна процедура.

По подигравка на ориста в този момент Коритарова заменя скандалния Андрей Цеков като районен министър, който персонално я освободи от поста в организацията предходната година, написа Tribune.

Според формалната й визитка, публикувана от Министерството на районното развиване и благоустройството, когато е назначена за изпълнителен шеф на Агенцията по геодезия, картография и кадастър е посочено, че тя е специалист с опит в региона на геодезията и геоинформационните системи, капиталовото обмисляне, поземлените парцели и регистри.

Уточнява се, че Коритарова е дълготраен чиновник на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, като преди този момент е работила в Министерството на земеделието и горите и в Министерството на образованието и науката. Номинираната за министър на районното развиване е магистър по геодезия, фотограметрия и картография от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Има професионални квалификации от Холандия, Австрия и Германия.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР