“Виждаме, че ГЕРБ реално са обратно на власт от един

...
“Виждаме, че ГЕРБ реално са обратно на власт от един
Коментари Харесай

Кирил Петков в Русе: ГЕРБ са обратно на власт и вече искат да откраднат 100 млн. лева от пенсионерите

“Виждаме, че ГЕРБ действително са назад на власт от един месец и към този момент желаят да откраднат 100 млн. от пенсионерите. Няма да им го разгадаем ”. Това разгласи при посещаване в Русе съпредседателят на “Продължаваме смяната ” Кирил Петков.

Малко преди него другият съпредседател на партията Асен Василев заяви:

“В последните няколко дни изтече проектодоклад на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт. В този отчет Национален осигурителен институт се пробва да открадне 100 млн. от българските пенсионери, като направи нарастване от 10%, а не от 11%. Да вземат по 8 лв. от всеки пенсионер, всеки месец - до края на тази година и през идната, като се пробват да се скрият зад това, че инфлацията била по-ниска. ”

В същото време Василев четял на уеб страницата на Национален осигурителен институт, че “индексът на потребителските цени е показателят, който е прибавен при съставянето на държавния бюджет. ”

Затова нямало никаква причина да се вземат от пенсионерите по 8 лв. всеки месец, с цел да се дадат “най-вероятно на някои доближени компании ”.

“Това е директна кражба и безспорен скандал. Парите ги има в бюджета, те са обезпечени и това, което ние вършим сега е, че събираме подписи да се направи изключително съвещание на Народното събрание, което да вземе решение и да задължи Национален осигурителен институт и държавното управление да изпълнят бюджета, по този начин както той е написан ”, бе безапелационен Василев.

Той очаквал предизборната акция да е такава, че да не разрешава “на някого да изяде парите на пенсионерите и да ги даде на компаниите, които са до него ”.

“Това е остарелият модел на ръководство на страната, който те се пробват да върнат. Парите за хората би трябвало да стигат до хората, по този начин както е заложено в закона за бюджета и финансовата политика, която ние организираме в последните 3 години ”, добави някогашният финансов министър.
“Постна пица ” и “стабилност ” или естествена страна
Според Василев това е действителният избор пред България - дали да станем латиноамериканска страна, където 10 индивида ядат парите на страната, а всички други са или под линията на беднотия, или в емиграция, или да сме естествена европейска страна, в която средствата на хората стигат до хората и се подвигат и приходите и пенсиите.

“Най-нагледно е това скандално решение, аз просто не мога да допускам. Това е срам, да крадеш от пенсионерите, с цел да вземеш средствата и да ги дадеш не е ясно на кой ”, приключи Василев.

Кирил Петков добави, че “80 % от жителите, не 17, не 20 %, не са щастливи от правораздаването в България, 80 % не са удовлетворени от службите си, 80% усещат, че има неправда в България. ”

“Сега тези 80% би трябвало да повярват, че от тях зависи, с цел да не позволяваме да се връща остарелият модел. Старата “стабилност ” и беднотия. Това няма да го допуснем. И имам вяра, че хората това ще го схванат и ще бъдат с нас ”, добави съпредседателят на Политическа партия.

Той напомни, че лидер на ПП-ДБ в Русе Мартин Димитров - един от най-хубавите специалисти в предходния парламент и се радвал, че ще бъдат един до друг и в идващия.

“Целта на обединението е да потвърдим, че хората желаят естествена европейска България, а не желаят да се върнем в годините на “постната пица ”, беднотия и “стабилност ”, приключи Петков.
Няма причина за по-скъп ток
“Днес се оказа също по този начин, че започнахме да плашим хората с повдигане на цената тока. Отново без никаква причина, тъй като средствата са обезпечени, бяха преведени и по-късно идващият Министерски съвет анулира решението ”, сподели пък някогашният министър председател акад. Николай Денков.

Също през днешния ден станало ясно, че са анулирани и състезанията за комерсиалните аташета в чужбина, извършени от предния кабинет, “които са извънредно значими, с цел да могат компаниите да намират сътрудници, с цел да може да се изнася продукцията ".

“Всичкото това се случва в два-три дни. Искаме да разберем кой носи отговорност за това, дали Министерският съвет, дали министър-председателя или едни хора откъм гърба, които дърпат конците ”, бе безапелационен Денков.



КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР