КЕШ-гейт няма да отшуми скоро. Сякаш сме в началото на

...
КЕШ-гейт няма да отшуми скоро. Сякаш сме в началото на
Коментари Харесай

Валерия Велева: КЕШ-гейт няма да отшуми скоро. Сякаш сме в началото на цунами

КЕШ-гейт няма да отшуми скоро. Сякаш сме при започване на цунами. В НАТО–вска страна един някогашен финансов министър, Асен Василев, споделя на партийна среща за предизборно събиране на средства: „ Ние прикрит кеш имаме… Ако стигнем трите милиона… А формалния кеш сигурно е драма и … И някои от тези… са подготвени да дадат кеш, само че не са подготвени да го дадат публично. “

В НАТО-вска страна един някогашен министър председател, Кирил Петков, споделя на съпартийците си:

„ Ма аз не знаех, че имаме кеш. Аз си мислех, че нямаме кеш…Ако е два милиона, трябват още … кеш… Ако има кеш в торби, това е по-малко… Въпросът е да има изобщо кеш “.

Валерия Велева: КЕШ-гейт няма да отшуми скоро. Сякаш сме при започване на цунами 22.05.24 19:57 Комисията за отбрана на потребителите с нов ръководител 22.05.24 19:50 Един умрял и ранени след тежка верижна злополука край Варна 22.05.24 19:16 Официално! Гонзо към този момент е президент на БФС 22.05.24 18:41 София под вода, мощна стихия блокира летището в столицата (ВИДЕО) 22.05.24 18:25

В НАТО-вска страна водеш политик на партия, пристигнала да промени системата, Лена Бориславова, споделя: „ …на „ Бейкролс “ шефчето взима двайсе бона заплата, какво му пречи да вкара едни 10 хиляди, нали, и по този начин нататъка. И по тоя метод да се пробваме. И по тоя метод, съгласно мене, мога най-малко едни двеста – триста по този начин да режеме от цената, дет се вика “.

В НАТО-вска страна министър председател се обажда на предприемач и му споделя:

„ А, Пламене да те запитвам, ти тъй като ги познаваш всичките, а, сега… още един милион и половина… за акцията. Имаш ли някой, дето може да даде за още малко пари? От.. може да са публично, може да са импровизирано, както му е по-удобно на тоя човек. Обаче ще ни трябват за телевизионна реклама. “

Това се чува в публикуваните от „ Афера “ записи от партийна колекция на Политическа партия, състояла се през март 2023 година, на която се разпознават гласовете на водачите на партията Асен Василев и Кирил Петков, както и на някогашния министър председател Николай Денков и посочената за кардинал в сянка Лена Бориславова.

В естествена НАТО-вска страна още на идващия ден след публикуването на записа прокуратурата ще се е задействала, ще са почнали разпити, инспекции, разследване…

В НАТО-вска България правоохранителните органи се скатават в остъствието си, като че ли са пратени на Канарските острови. Никой не реагира.

Скандалът КЕШ, който застигна “Продължаваме смяната ”, не би трябвало да ни изненадва. Да, той взривява, отвращава, само че не изненадва, тъй като за следващ път се сблъскваме с грозната действителност – по какъв начин сме дали властта в страната на едни арогантни, нагли, тъпи, алчни хора, за които закон и морал са неразбираеми категории. Вижте им метода на мислене, чуйте езика им и ще разберете за какво употребявам толкоз груби думи, с цел да описвам тяхното държание.

Наглеците от Политическа партия не отхвърлят нито срещата, нито наличието на диалога. Наглеците от Политическа партия желаят ДАНС да уточни кой е влезнал под юргана им, с цел да изнесе обществено вонята, която се носи от там. Кандидат-депутатката Кристина Петкова от ПП-ДБ изтърси тази заран безсрамието: „ Няма значение какво се чува в записа, същината на абсурда е кой записвал! Да, те не се гнусят от вонята, те желаят да схванат кой е свалил маската им на блюстители на новия морал.

И до момента в който се чудят „ кой ги е сготвил “, някогашната им пиарка Диана Дамянова ги просвети вместо ДАНС:

„ Тук изобщо не /и няма /да разясня наличието на записа, с изключение на само, че би трябвало да си глупак, с цел да не чуваш, че е юридически вътре в помещението и че добре са записани хората, които са по-близко до „ устройството ”. Така че тезата за службите някак няма да върви. Но мисълта ми беше, че изпирания вършим всевъзможни “.

Това е методът на мисленето в „ Промяната “. И колкото повече времето минава, толкоз по-осезаемо разбираме за какви хора става дума.

Политическа партия се оплакват, че записите са инсталирани, с цел да се употребяват като компромат, само че и през разум не им минава по какъв начин някогашният финансов министър Асен Василев ще изясни обществено врътката да се трансферират 1.5 милиона в кеш? На партия…

И всичко това – след ония скандални записи с ала-бала, след фотосите с чувалите и пуделите. Оперирани от всякакво възприятие за самопреценка, Политическа партия просто живеят в един недействителен свят на лъжата и измамата.

Да сте чули запис на Политическа партия, където се приказва за партийна работа, за организационна конструкция, за програмни документи, за законодателни начинания, за проблемите на хората? Всички записи, всички срещи, цялото битие на ПП-ДБ е за пари и постове, за осребряване на властта – публично и импровизирано, и както споделя Кирил Петков „ Въпросът е да има изобщо кеш! ”.

В политиката няма почтени, няма чисти и непокварени, нито у нас, нито по света. Политиката е мръсна специалност. В 35-годишната история на прехода всички партии са минавали пред кавги, които са разтърсвали обществото. Но в никакъв случай в българската политика за последните 30 години не и имало такива родени и приключени мошеници като Политическа партия, на които чипът в главата им е програмиран единствено по какъв начин „ да гепят кеш “.

Някои споделят, но те са огромни простаци, Дамянова искрено ги назовава „ идиоти “, тъй като за последните две години единствено те са записвани, единствено те са хващани „ по бели гащи “. И единствено те нямам никакъв позор!

Виждам обаче, че тематиката се отплесва в посока за какво тъкмо в този момент излизат тези обстоятелства, нали сме в акция, това е калташки номер. Тези въпроси са значими, само че те са второстепенни. Защото обстоятелствата са безспорни – Политическа партия приказват за кеш, а българското законодателство не разрешава да има дарения в брой. Наличието на кеш значи черна каса в партийната централа. А в Политическа партия черната каса е под крилото на финансов министър! Както се споделя, с обсег надграждат партийното шикалкавене. И не им пука! Това към този момент би трябвало да влезе в компетенцията и на Сметната палата, и на прокуратурата.

И чуйте защо са им парите – за пазаруване на медии, на социология, за „ ала-бала “ – по този начин схващат честния избор тези почтени политици, които вместо да реформират страната, я опоскаха. Само че няма медия, която да приема пари кеш, няма реклама, която да върви с кеша… Тогава защо е кешът на Политическа партия? Някой би трябвало да отговори!

Вижте и по какъв начин събират кеша – посредством прям рекет на скъпоплатени мениджъри:

„ На „ Бейкролс “ шефчето взима двайсе бона заплата, какво му пречи да вкара едни 10 хиляди, нали, и по този начин нататъка. И по тоя метод да се пробваме “, споделя Лена, иконата на Промяната.

Това е класическата скица за пране на пари, употребена от типичен играчи на задкулисието, които нахлуха в политиката ни с лозунга „ Нулева приемливост към корупцията “.

Разбира е, че това не е нищо ново. Черни каси, пари в торби – имало е, дори и в огромните европейски партии.

Проблемът е, че Киро, Асен и Лена бяха натресени като отричане на порочните практики, на остарелия модел, бяха посочени като чисти и неопетнени почтени души, а се оказаха по-зловещи мошеници от всички политици до момента, взети дружно.

Това е драмата!

„ Промяната “ провали концепцията за смяна изобщо! Киро, Асен и Лена провалиха цяло едно ново потомство, на което българите бяха подготвени да дадат своите очаквания.

И тук е значима ролята и на посолоствоТО, което продължава да ги дундурка, въпреки и с омерзение, и на „ Демократична България “, които, като техни сътрудници, са съучастници в това незаконно държание.

Впрочем, какво ще отговори посолствоТО на словоблудството на Кирил Петков:

„ Даваме Горанов на Магнитски, тъй като той е давал, не вземал – давал плана на държавни чиновници, които да трансформират Закона за хазарта “.

Кирил Петков ли дефинира кой да влезе в листата на Магнитски? Това самопризнание на Петков не злепоставя ли и Съединени американски щати, и посолствоТО, че законът „ Магнитски “ се употребява у нас като бухалка за посичане на неуместните? С цялата си наивност на изказ, мислене и държание Кирил Петков потвърждава, че налагането на наказания от страна на Съединени американски щати се употребява у нас като предлог за противозаконни репресии против лица и компании. Което е в жестоко несъгласие както на вътрешното ни законодателство, по този начин и на общностното право.

КЕШ-гейт няма да отшуми скоро. Сякаш сме в наалото на цунами. Ще изплуват от ден на ден въпроси, на които евентуално няма да има отговори.

Предстои да забележим по какъв начин българите ще реагират на тази смрад.И дали отвращението няма да гласоподава на 9 юни.

Автор: Валерия Велева, epicenter

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

Още вести четете в: Избори 2024, Коментари, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР