Участието на родните щанги на Олимпиадата в Париж зависи от

...
Участието на родните щанги на Олимпиадата в Париж зависи от
Коментари Харесай

Участието на родните щанги в Париж зависи от 36 000 евро

Участието на родните щанги на Олимпиадата в Париж зависи от 36 000 евро.

Това заяви " Мач Телеграф ", като въпросната съма е такса към Международната федерация за осъществяване на допинг надзор по време на Европейското състезание, което се организира в София.

По неразбираеми аргументи въпросната такса към момента не е платена от родната федерация, а в случай че това се окаже причина за изключване от Олимпиадата, то фактически приказваме за неуместен проблем.

Таксата е трябвало да бъде платена още до края на идващия месец, само че новият президент на федерацията - Антон Коджабашев, е съумял да издейства пролонгация до 20 май.

В момента Коджабашев търси спонсори за погасяването на дълга, тъй като федерацията ни по щанги не се финансира от министерството на спорта, а повода е големите отговорности, които има.

Именно в щангите са огромните очаквания на България за орден, както и за купа от страна на Карлос Насар.

Днес той получи положителни вести що се отнася до конкуренцията. Става въпрос за лидерът в международната класация и международен рекордьор в категорията му - китаецът Ли Даин, който няма да взе участие в Париж.

Заради доста слабата си форма и ужасните резултати в последните месеци, Даин не бе включен в тима по щанги на Китай, въпреки да е лидер в международната класация на категория до 89 кг.

Китайската федерация е решила, че има късмет за злато с други трима свои тежкоатлети, само че нито един от тях няма да взе участие в категорията на Карлос Насар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР