Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен защити решението за спиране

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен защити решението за спиране
Коментари Харесай

Блинкен: Израел няма „надежден план“ за опазването на цивилните в Рафах

Д ържавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен отбрани решението за прекъсване на доставката на 3500 бомби за Израел поради терзанията, че те може да се употребяват против град Рафах в Газа.

Той съобщи, че Израел няма „ благонадежден проект “, с цел да защити  1,4 млн. цивилни, потърсили леговище в града, заяви Ройтерс.

В ефира на ABC News Блинкен съобщи, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън остава подготвен да помогне на Израел да се пази и пратката от 3500 бомби с тегло 907 и 227 кг е единственият пакет американско въоръжение, който се задържа.

Според него това може да се промени, в случай че Израел стартира пълномащабна офанзива против Рафах, както Израел споделя, че възнамерява, с цел да отстрани от него бойците от екстремистката формация „ Хамас “.

Байдън предизвести Израел, че в случай че „ стартира тази огромна военна интервенция в Рафах, то няма да поддържаме и предоставяме избрани системи за въпросната интервенция “, съобщи Блинкен.

„ Имаме действителни терзания за метода, по който ще ги употребяват “, добави той. Според него Израел би трябвало „ да има явен, благонадежден проект за отбраната на цивилните, какъвто до момента не сме видели “.

В град Рафах се намират към 1,4 млн. палестинци, доста от които избягали там от боевете и израелските бомбардировки в други елементи в Газа, напомня Ройтерс.



Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР