Във вторник продължаващата съдебна битка между Крипто алианса за отворени

...
Във вторник продължаващата съдебна битка между Крипто алианса за отворени
Коментари Харесай

Крейг Райт представи над 160,000 страници доказателства в делото за Сатоши

Във вторник продължаващата правосъдна борба сред Крипто алианса за отворени патенти (Crypto Open Patent Alliance - COPA), подкрепян от Coinbase, Kraken, Block и MicroStrategy, и Крейг Райт, самопровъзгласилия се за основател на Биткойн, навлезе в 13-ия си ден в съда.

По време на производството Крейг Райт изненада наблюдаващите, като показа спомагателни 164,000 страници документи, за които се оповестява, че са открити на тавана на брачната половинка му. Предполага се, че тези документи са предопределени като доказателство в негова изгода.

Критиците, в това число BitMEX Research, сложиха под подозрение нуждата от подобен голям размер документи, с цел да се потвърди самоличността на Райт като основател на Биткойн, като допуснаха, че една транзакция в блокчейна на Биткойн може да е задоволителна за засвидетелствуване на достоверността.

Първият очевидец на 13-ия ден от процеса беше Марти Малми, ранен разработчик на Биткойн, който през 2009 година е имал директна връзка със Сатоши Накамото. По време на кръстосания разпит Малми направи ясно разграничаване сред Сатоши Накамото и Крейг Райт, макар изказванията на Райт, че е едно и също лице.

Приносът на Малми към плана Биткойн включва ръководство на форума, в който се обитава хранилището на Биткойн, и актуализиране на наличието на Bitcoin.org въз основа на информацията, предоставена от Сатоши.

Кръстосаният разпит се концентрира върху разнообразни аспекти на ранното развиване на Биткойн, в това число миграцията на форума, хостващ BitcoinTalk. Макар че Малми признава за миграцията, той оспори изказванието на Райт, че тя е осъществена, с цел да се отстрани достъпът на Сатоши.

Що се отнася до връзката със Сатоши, Малми си спомня единствено един случай, в който Сатоши е обсъждал опцията за прибавяне на времеви маркери към файловете. Той обаче не си спомня за никакъв частен продан на информация посредством хранилището за код SourceForge, както твърди Райт.

Вторият очевидец, Адам Бек, прочут с това, че през 1997 година предлага HashCash, дава показания за произхода и евентуалните приложения на HashCash, в това число препоръчаното му потребление в битката със спама по електронната поща и офанзивите за отвод на услуга. Бек отхвърли желанието си да сътвори с HashCash система, сходна на Биткойн, и уточни, че Bit Gold на Ник Сабо е по-близка до характерностите на Биткойн.

Бек също по този начин отбрани работата на Blockstream по Lightning Network, като акцентира ролята ѝ за решение на проблемите с мащабируемостта в блокчейн технологията. Той отхвърли рецензиите на Райт към Lightning Network и отхвърли BSV (Bitcoin SV) на Райт като просто производно на Биткойн Кеш ( BCH ).

В резюме, показанията на Марти Малми и Адам Бек хвърлят светлина върху сериозни механически аспекти на ранното развиване на Биткойн и неговите прародители. Очаква се тези показания да изиграят решаваща роля в окончателното решение на съда по отношение на претенциите на Крейг Райт като създател на белия лист на Биткойн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР