Изследването на Deutsche Bank предизвика значителна дискусия във финансовата индустрия,

...
Изследването на Deutsche Bank предизвика значителна дискусия във финансовата индустрия,
Коментари Харесай

Deutsche Bank постави под съмнение операциите на Tether

Изследването на Deutsche Bank провокира забележителна полемика във финансовата промишленост, като прегледа постоянните монети, по-специално USDT на Tether, на фона на възходящия надзор върху функционалностите и надеждността на постоянните монети.

Тяхното изследване , което обгръща 334 валутни обвързаности, датиращи от 1800 година, разкрива, че единствено 14% от тях са останали постоянни във времето, което поражда опасения по отношение на бъдещата надеждност на постоянните монети като USDT , чиято цел е да се равняват на цената на обичайните валути като щатския $.

Стабилните монети играят значима роля на пазара на криптовалути, като обезпечават на търговците хеджиране против типичните пазарни съмнения посредством поддържане на постоянни стойности. С пазарната капитализация на USDT, която надвишава $100 милиарда и постоянно надминава Биткойн по дневни размери на търговия, смисъла му е неоспоримо.

Докладът на Deutsche Bank обаче слага под въпрос стабилността и прозрачността на USDT, като се базира на предходни регулаторни проблеми, които слагат под подозрение нейната надеждност. Например, през 2021 година Tether беше санкциониран от Комисията за търговия със стокови фючърси и от основния прокурор на Ню Йорк поради погрешни данни за размера на запасите му.

Тези произшествия акцентират непрекъснатите подозрения по отношение на солидността на финансовата поддръжка и честността на USDT. В исторически проект постоянните валути се характеризираха със солидни запаси, висока надеждност и строга регулация – качества, които липсват в доста от водещите постоянни монети. В отчета се разисква и неуспехът на Terraform Labs’s TerraUSD и Luna, който изтри $40 милиарда от пазара, като се акцентират евентуалните опасности. Освен това преобладаващата пазарна позиция на Tether, обвързвана със спекулативни практики и проблеми с прозрачността, може да породи по-широки опасности за екосистемата на криптовалутите.

JPMorgan също изрази угриженост по отношение на преобладаващата позиция на Tether на пазара на постоянни монети, като USDT държи над 69% от пазарния дял, което демонстрира доста въздействие и обвързваните с него опасности. Въпреки рецензиите и евентуалните регулаторни закани основният изпълнителен шеф на Tether твърдо отбрани активността на компанията, като съобщи, че USDT остава ефикасна в пазарната си роля макар провокациите.

Този продължаващ спор акцентира комплицираната динамичност в бранша на криптовалутите, които съчетават обичайни финансови правила с новаторски цифрови активи, като непрекъснато провокират регулаторните правила и нормите за непоклатимост. Операциите на Tether и техните по-широки пазарни последствия евентуално ще продължат да бъдат в центъра на вниманието на заинтригуваните страни от бранша.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР