Според доклад на Wall Street Journal, крипто борсата Binance е

...
Според доклад на Wall Street Journal, крипто борсата Binance е
Коментари Харесай

Борбата на Binance с нелегалната крипто активност

Според отчет на Wall Street Journal, крипто борсата Binance е упрекната, че е пренебрегнала личните си вътрешни следствия за манипулиране на пазара, с цел да поддържа връзки с основни клиенти.

Един подобен случай от 2023 година е обвързван с комерсиална компания на име DWF Labs, ръководена от съветското физическо лице Андрей Грачев, за която се оповестява, че е правила покупко-продажби на обща стойност над $4 милиарда на месец в Binance. Твърди се, че DWF е предложила на клиентите си услуга, включваща основаването на „ неестествен размер “, с цел да се завишат цените на токените.

Примерът, посочен в отчета , включва Yield Guild Games, токен, в който DWF е вложила. Твърди се, че Грачев е разгласил известие в X за това, след което DWF е продала огромен брой токени, което е довело до забележителен спад в цената на токена скоро по-късно.

Въпреки рекомендациите на вътрешния екип за наблюдаване на Binance да в профил DWF, базирайки се на „ “, разпознати в неговия разбор, втори вътрешен екип организира следствие и допусна, че тези покупко-продажби може да са били инцидентни. Вследствие на това Binance реши да не отстранява DWF Labs – решение, което евентуално е повлияно от обстоятелството, че двама търговци са виновни за забележителна част от размера на Binance през 2023 година

Докладът също по този начин акцентира опасенията, изразени от екипа за вътрешно наблюдаване, по отношение на личните вътрешни сметки на Binance, търгуващи с криптовалути на платформата – изказване, което съгласно известията е било отразено в тъжба, подадена от Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC), която Binance неотдавна уреди.

Съобщава се, че след отчета на надзорния екип за DWF ръководителят на екипа е бил уволнен, а други следователи са били съкратени или са подали оставка, сякаш като мярка за понижаване на разноските.

Андрей Грачев, преди този момент обвързван с Huobi (сега HTX), която е съветвана от Джъстин Сън, попадна под наблюдаване дружно с фондацията Tron, ръководена от Сън. Съобщава се, че Binance е решила да в профил Tron Foundation след обвиняванията на Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) в манипулиране на пазара и „ wash trading “.

Въпреки тези обвинявания обаче Binance реши да трансформира TrueUSD в базов актив с „ нулева такса “ за разнообразни търговски двойки по същото време, когато се оттегляше от Tron Foundation. Джъстин Сън, упрекнат в владеене на TrueUSD, отхвърля обвиняванията, само че признава, че е „ партньорски маркет мейкър “ за актива. Въпреки предходните проблеми с манипулирането на пазара, свързани с плановете на Сън, Binance одобри TrueUSD.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР