Във фамилната история на принц Филип има връзки, които му

...
Във фамилната история на принц Филип има връзки, които му
Коментари Харесай

Доц. Владимир Златарски за фамилните връзки на принц Филип с България

Във фамилната история на принц Филип има връзки, които му обезпечават една съгласуваност с Балканите и най-много с Гърция и с България. Дядото на принц Филип по майчина линия Лудвиг Александър декор Батенберг, брат на княз Александър I Батенберг – това е директната връзка с България. Княз Александър ес явява нещо като чичо на майка му, принцеса Алис. Това сподели доцент Владимир Златарски от Института за исторически проучвания към Българска академия на науките.

„ Княз Александър има няколко братя, един от тях – Лудвиг декор Батенберг, още като 14-годишен минава на работа в британския флот, където доближава до действен командващ на флота н началото на Първата международна война. Това е един огромен триумф за него, само че с началото на войната и разразилата се в Англия антигерманска агитация принц Батенберг би трябвало да се раздели освен с поста си, само че и с името си.

В кралските семейства взаимосвързаността е доста огромна. Това, което имаме през 20-ти век като хора от батенбергската фамилия, които са достигнали до кралските звания, в действителност са две дами – едната е Луиза декор Батенберг, която също е щерка на въпросния Лудвиг, която след брака си с краля на Швеция, става кралица на Швеция ".

" В друга връзка от коляното на другия брат на нашия княз Александър принц Хайнрих има едно от девойките, която става кралица на Испания след брака си с Алфонсо XIII. Двата други случая, които загатнах, са сходни с мястото, което заема и принц Филип като той е брачен партньор на кралицата, а двете дами от линията Батенберг са съпруги на краля, тъй че има сред тях едно тъждество. Разбира се, известността и известността, която реализира принц Филип, бидейки толкоз дълго до британската кралица не може да се съпоставя с други “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР