След нашето изявление вчера, в което се обявихме против кражбата

...
След нашето изявление вчера, в което се обявихме против кражбата
Коментари Харесай

Лидерите на ПП-ДБ: Спасихме 100 млн. лв. на пенсионерите. Боим се да не ги откраднат пак



" След нашето изказване през вчерашния ден, в което се обявихме срещу кражбата на 100 млн. лв. от българските пенсионери, видяхме една много истерична реакция от страна на ГЕРБ-СДС - подредиха на министъра на обществената политика да внесе решение за връщане на нарастване на пенсиите от 11%. Не им мина номерът да откраднат 100 млн. лева от пенсионерите, само че ние не сме сигурни дали няма да пробват отново, по тази причина събираме подписи за внасяне на изключително съвещание на Народното събрание, което да вземе решение и да задължи Национален осигурителен институт и държавното управление да изпълнят бюджета по този начин, както е написан и гласуван ", сподели Асен Василев.

Василев изясни, че това е следващият опит да се ограби народът, само че този път има кой да ги спре. - " Оттук нататък, всеки опит да се вземе безобразно решение от служебното държавно управление може да бъде спрян поради измененията в Конституцията. "

Василев повдигна и един доста значим въпрос: " Как по този начин Деница Сачева приказва от името на служебния министър на обществената политика? "

Кирил Петков също бе безапелационен, че ПП-ДБ няма доверие на служебния кабинет на ГЕРБ. " Безобразие е, че през последния месец това се случва непрестанно. Първо въпросът с детската болница - желаеха да трансфорат детското опазване на здравето в бизнес, а в този момент да откраднат 100 млн. лева от пенсионерите. Няма да им позволим повече да пускат едни вести, да наблюдават обществената реакция и в случай че мине - да работят. Няма да мине нищо. 100-те млн. лева ще отидат назад при пенсионерите, а детската болница ще бъде държавна ", съобщи Петков.

" От серията дали ще мине номерът е и вчерашното изказване от страна на енергийния министър, че, може би, ще би трябвало да се усили цената на тока с доста. Основанието - нямало средства във фонда за енергийна сигурност. Преди да подадем оставка, заредихме фонда за енергийна сигурност с 800 млн. лева, а служебното държавно управление го анулира. Да върнат решението и да не подвигат тока ", изясни Денков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР