Варненският талант Христо Христов донесе последната, пета европейска титла за

...
Варненският талант Христо Христов донесе последната, пета европейска титла за
Коментари Харесай

Варненец носи пета евротитла за щангите

Варненският гений Христо Христов донесе последната, пета европейска купа за щангистите ни от европейското за юноши в Милано. В категория до 94 кг спортният гений на „ Еврофутбол “ събра в дуела 364 кг, със 7 кг повече от втория, холандеца Енцо Куворте. Националите завършиха с още пет сребърни медала в дуела и общо 28 оценки. Спечелиха и втора квота за младежките олимпийски игри през септември. Така за форума в Буенос Айрес ще се избира сред Христо Христов и Ангел Русев при младежите, а Галя Шатова и Мария-Магдалена Кирева ще си оспорват мястото при девойките.

Другите гении на букмейкъра също бележат съществени триумфи. В спортната пукотевица
Таня Звискова стана първа в Македония в дисциплината 40 изстрела на 10 м с въздушна пушка (416,5 т). Мария Йовкова пък дебютира като шампионка при дамите в конкуренцията по тенис на маса в Албена. Плувецът Петър Божилов победи в маратона „ Археология “ край Бяла с дължина 2 км. А в басейна Иван Алмаджиев ликува на 50 м бътерфлай с персонален връх – 24,85 мин на държавното състезание в София.

Впечатляващо се показа и гребецът Борис Йотов, който след европейската купа взе бронз от международното до 23 година в скифа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР