Ювентус спечели Купата на Италия, след като победи във финала

...
Ювентус спечели Купата на Италия, след като победи във финала
Коментари Харесай

Ювентус грабна Купата на Италия

Ювентус завоюва Купата на Италия, откакто победи във финала Аталанта с 1:0. Битката за купата се игра на стадио " Олимпико " в Рим.
Прочетете още
В самия завършек на дуела треньорът на Юве Масимилиано Алегри беше изпъден. 

Юве стартира вихрено и откри още в 4-та минута, когато Андреа Камбиасо изведе великолепно Душан Влахович, който напредна и с прекрасен изстрел в пеналта осъществя за 1:0. 

В 54-тата минута се стигна до много противоречиво състояние пред вратата на Марко Карнезеки. Влахович надбяга Исак Хиен, който го изблъска много явно в тил, само че съдиите необичайно за какво не дадоха дузпа в интерес на торинци.
 
В 74-та мивута Юве можеше да реши всичко в своя изгода. Душан Влахович за повторно прати топката във вратата на Карнезеки, само че попадението бе анулирано поради засада след намесата на ВАР.

Така Ювентус постави завършек на отрицателната серия от 3 години без трофей и вдигната Купата на Италия. Последният трофей на Юве беше през 2021-ра година, когато още веднъж завоюва Купата на Италия.

За Юве сезонът не е завършил и отборът се бори и за медали в шампионата, а Аталанта ще има още един край другата сряда в Лига Европа против отбора на Байер Леверкузен. 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР