Словашкият премиер Роберт Фицо не е бил добре охраняван по

...
Словашкият премиер Роберт Фицо не е бил добре охраняван по
Коментари Харесай

Фицо не е бил добре охраняван по време на покушението?

Словашкият министър председател Роберт Фицо не е бил добре охраняван по време на покушението против него през вчерашния ден. Това сподели в " Денят стартира " проверяващият публицист Петер Сабо от словашкия уебсайт aktuality.sk.

Състоянието на Фицо е устойчиво, само че това е единствената публична информация.

" На всички срещи отвън Братислава има хора, които чакат премиера, с цел да го поздравят и е обикновено той да отиде и да беседва с тях. Не мога да кажа, че нападението е било неподготвено, само че той не е бил доста строго охраняван в този миг ", разяснява Сабо.

Обсъжда се дали полицията и тайните служби са си свършили работата, тъй като на площада не е имало доста хора.

" Някои специалисти споделят, че защитата не е била задоволително способена, тъй като са изстреляни 5 патрона против премиера, това е в нарушаване на разпоредбите за сигурност ", посочи Сабо

Към момента няма публична версия за претекстовете на нападателя: " Само напълно общо изложение за политическата му мотивация. Появиха се видеа, в които той приказва, че не е задоволен от държавното управление. Това е цялата информация, с която разполагаме ", изясни журналистът.

Твърде рано е да се вършат изводи, само че множеството политици в Словакия приканват за успокоение и да не се вършат прибързани изводи.

" Има хора, които незабавно упрекнаха опозицията за този акт, аз обаче сега не знам дали обществото е разграничено. Всички са шокирани. Някои хора стартират да популяризират дезинформация и показват прибързани изводи, други употребяват тирада на омразата. Медиите се пробват да успокоят обстановката ", сподели още той. 

В момента медиите в Словакия са обект на офанзиви и обвинявания, разяснява още Петер Сабо.

" След гибелта на Ян Куциак имаше един интервал, в който хората ни подкрепяха, само че политиците, изключително от партията на Роберт Фицо, започнаха да нападат медиите и ги упрекваха за всичко, което се случва в страната. Ние към момента сме подложени на словесни офанзиви. Аз преди няколко години бях застрашен с револвер. Въпреки това се опитваме да си вършим работата, да осведомяваме обществото ", добави журналистът. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР