Днес ще станат ясни големите финалистки в Рим при жените

...
Днес ще станат ясни големите финалистки в Рим при жените
Коментари Харесай

Програмата в Рим: Циципас - Джари; Хуркач в мач с екзекутора на шампиона и Швьонтек - Гоф

Днес ще станат ясни огромните финалистки в Рим при дамите и последните двама полуфиналисти при мъжете.

Томи Пол съумя да детронира настоящия първенец, Даниил Медведев, като американецът може би изигра най-хубавия си тенис в миналото. От своя страна против него се изправя Хуберт Хуркач, който демонстрира сериозен напредък на червени кортове, като единствено преди няколко седмици завоюва първата си купа на клей, а точно в Ещорил. Досега двамата са се изправяли два пъти, като все един от тях може да се похвали с победа.

Стефанос Циципас е другият представител на топ 10, който ще се бори за място на финалната четворка. Гъркът прави един от най-силните си сезони на клей, като може да се похвали с два финала, в това число и купа. Опонент на международния номер 8 обаче е един от най-опасните тенисисти в ATP тура, а точно Николас Джари. Макар и първата ракета на Чили да е по-ниско ранкираният тенисист, то той може да се похвали с позитивен баланс на срещите им, с 3 на 2 победи, но нито една от трите победи на южноамериканеца не е пристигнала от клей мач 

При дамите ни чака не по-малко трогателен тенис ден, защото това за първи път от повече от 2013-та година насам ще забележим и трите представителки на топ 3 на полуфиналната фаза. Ига Швьонтек ще срещне Коко Гоф и въпреки и двете да имат репутацията на топ тенисистки, то Швьонтек е тази, която господства над американката, защото е спечелила 9 от 10-те мача посред им.

От друга страна ни чака и още един конфликт, а точно Арина Сабаленка против Даниел Колинс. Макар и американката да се намира в най-хубавата си форма до момента, белорускинята в никакъв случай не е губела против международната номер 15 в петте им срещи до момента, като най-пресният образец бе осминафиналният мач от Мадрид.

Програмата за през днешния ден:

Center Court (начало: 14:00)

1. Хуберт Хуркач - Томи Пол

2. Ига Швьонтек - Коко Гоф 

3. Стефанос Циципас - Николас Джари 

4. Даниел Колинс - Арина Сабаленка 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР