Варненските Котки следват хореографията на своята покровителка Анна Донева. Макар

...
Варненските Котки следват хореографията на своята покровителка Анна Донева. Макар
Коментари Харесай

Варненските Котки на Андрю Лойд Уебър със специална мисия в София

Варненските " Котки " следват хореографията на своята настойничка Анна Донева. Макар и столичанка, вярно е забелязала: " Варна е градът на котките, София на кучетата. Във Варна е цялостно с котки, дебели, спокойни, не бягат от теб като минаваш, а идват да си поддържат връзка. И съвсем няма кучета, бездомни имам поради. Два пъти видях по какъв начин котка прогонва огромно куче, въпреки че то доста се бори. В София е противоположното, цялостно е с кучета. Котките са малцинство, кльощави, страхливи, криещи се, бягащи... ".

Ето за какво варненските " Котки " твърдо са решили да научат столичните си родственици на почтено държание, освен по отношение на кучетата. За тази своя просветителна задача те ще употребяват най-много танца.

" За мен котешкият свят, заложен в " Котките " не е непознат на нашия, той има своите човешки характерности, които изведохме в повсеместен танцов и поведенчески облик. Артистите, с които прекарах незабравими за мен дни, са доста добра глина. Да, те може би не са типичните актьори за мюзикъл, с които постоянно се съпоставяме, имат може би няколко кг допълнително, не са задоволително високи или нещо друго. Но ние всички притежаваме външни характерности, които са част от природата - човешка или котешка. Така че това, което ще видите като визия и танц на " Котките ", сме вие и аз, всеки от нас, всяка животинка и всеки човек, подобен какъвто е - една хореография за същинските хора и същинските котки ", споделя за своите " Котки " Анна Донева.

Режисьор на мюзикъла е проф. Светозар Донев, диригент Страцимир Павлов, сценограф Иван Токаджиев, костюмограф Ася Стоименова, перукер Даниела Стоянова . В извънредно занимателния и хубав театър, измежду многолюдното котешкото общество своето певческо, танцово и актьорско майсторство демонстрират оперните солисти Людмил Петров, Велин Михайлов, Мария Павлова, Вяра Железова в ролята на Гризабела, Сребрина Соколова, Лиляна Кондова, познатият от клубната бг сцена Нейчо Петров-Реджи, Валерия Пейчева, Калина Жекова, Анатолий Романов, актьорите от Варненския трагичен спектакъл Димитър Мартинов и Пламен Георгиев, балетните актьори Николай Димитров и Румен Стефанов и други

Всички закупени билети за първото събитие " Котки " в Музикалния спектакъл могат да послужат като ваучър за 50% отстъпка за второто събитие на Варненската опера в София - " Тримата мускетари " в НДК, оповестяват уредниците.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР