Въпреки че кабелът за зареждане може да изглежда малко нещо,

...
Въпреки че кабелът за зареждане може да изглежда малко нещо,
Коментари Харесай

Ето какво трябва да бъде зарядното устройство за смартфони, според експертите

Въпреки че кабелът за зареждане може да наподобява малко нещо, тези препоръки ще ви оказват помощ да спасите телефона си, а в редки случаи даже здравето си.

Джаджите са неразделна част от живота ни. Въпреки това, малко хора се замислят за заплахата, която може да крие неправилното потребление на зарядното устройство и да докара до съществени последствия.

Напоследък има от ден на ден случаи, при които потребителите имат отрицателен опит, заради потреблението на неправилни или ненадеждни кабели и адаптери. Това може да докара до късо съединяване, пресилване, прегряване и даже пожар.

Какво би трябвало да знаете и какви стъпки да предприемете, с цел да избегнете тези рискове.

Проверете съвместимостта

Преди да употребявате кабел или адаптер, уверете се, че е съчетаем с вашата електронна джаджа. Винаги зареждайте телефона си със личното му зарядно устройство, което идва в комплекта му и е предложено от производителя.

В някои случаи, потреблението на неверно зарядно устройство може да бъде рисково. Например, в случай че зарядното е предопределено за друг вид устройство, като да вземем за пример таблет, напрежението в него може да се разграничава от това на вашия телефон. Използването на зарядно с неверно напрежение може да прегрее батерията на телефона, което да аргументи пожар.

Избягвайте по-евтините разновидности

Въпреки че може да наподобява примамливо, избягвайте доста евтините аналози на кабели и адаптери, защото те постоянно са с неприятно качество.

Ако зарядното устройство, което употребявате, не е истинското, това ще повлияе на продуктивността на батерията, потенциала за предпазване на заряда и цялостния живот, в случай че го употребявате непрекъснато. Винаги се уверявайте, че изходното напрежение (V(волта)) и токът (A (ампери)) на зарядното устройство, което сменяте, подхождат на истинския адаптер или са утвърдени от производителя на телефона.

Правете периодическа инспекция

Проверявайте постоянно вашите кабели и адаптери за повреди или изхабяване. Физическата щета на врата за зарядно може да възникне по разнообразни аргументи, като повърхностно боравене с кабела или инцидентно изпускане на устройството по време на зареждане. Пукнатини или деформирани елементи вътре в врата са явни признаци на физическа щета.

Повреденият порт на зарядното устройство може да аргументи прегряване на смарт телефона по време на зареждане. Ако забележите несъразмерна топлота, до момента в който зареждате вашето устройство, доста е значимо да ревизирате зарядното.

Ако зарядното ви е доста горещо, изключете го от контакта и потърсете забележими признаци на нечистотия или прахуляк по контактите, които се свързват с електричеството. Уверете също, че портът за зареждане на телефона ви е чист и проверете USB-порта на самото зарядно устройство за признаци на замърсяване или насъбрана прахуляк в него.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР