Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш поднови призива си за

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш поднови призива си за
Коментари Харесай

Шефът на ООН настоява за „незабавно прекратяване на огъня“ в Газа, тъй като 35 000 палестинци са убити

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш възобнови апела си за „ неотложно филантропично преустановяване на огъня “ в Ивицата Газа, защото израелските сили са умъртвили повече от 35 000 палестинци в обсадената територия от началото на офанзивите през октомври, настояват публични лица.

Във видео послание към интернационалните донори, събрани в Кувейт в неделя, Гутериш прикани също за „ абсолютно освобождение на всички пленници, държани от Хамас, както и неотложно увеличение на филантропичната помощ “ в Газа.

„ Прекратяването на огъня ще бъде единствено началото “, сподели той във видеото, като предизвести, че „ ще бъде дълъг път обратно от опустошението и контузията на тази война “.

Докато Гутериш повтори молбата си, израелските сили удариха голям брой точки в Газа, измествайки още веднъж стотици хиляди бежанци, които към този момент бягаха от войната. Израелски танкове се претърколиха в Джабалия, до момента в който голям брой удари убиха десетки хора в Бейт Лахия на север и Рафах на юг.


Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР