Валентин Димов е новият капитан на отбора на България за

...
Валентин Димов е новият капитан на отбора на България за
Коментари Харесай

Валентин Димов е новият капитан на отбора за купа Дейвис

Валентин Димов е новият капитан на тима на България за купа " Дейвис ". Предложението е на Треньорския съвет на българската федерация по тенис (БФТ) и беше утвърдено единомислещо от Управителния съвет. По този метод на процедура треньорският екип на националния ни мъжки отбор се резервира, единствено функциите са разменени - досегашният капитан Теодор Бачев ще оказва помощ на Димов, който пък предходната година на собствен ред бе негов помощник.

Първото тестване пред Валентин Димов и неговата селекция ще бъде дуелът против състава на Парагвай от квалификационния кръг в Световна група II. Българският отбор ще е хазаин на мача с южноамериканците, който ще се организира на 4 и 5 март столичната зала " София ". Пред уеб страницата на БФТ новият капитан на тима показа своите хрумвания и упования за идния мач.

" Вече съм наясно с техническия екип на тима и той е избран. Кондиционен треньор ще е Кирил Симеонов - персонален кондиционен треньор от години на Димитър Кузманов. Миналата година той също беше в екипа за купа " Дейвис ". Масажист и терапевт ще бъде Любомир Панев, който от няколко години работи с женския народен тим за " Фед къп ", има и олимпийски игри зад тила си. Лекар на тима, както и предходната годинаще бъде още веднъж проф. Георги Попов - съобщи Валентин Димов. - Смятам, че сформирахме един много добър екип - с отлични професоналисти всеки в своята област. Още предходната година бяхме дружно с Теди Бачев, в този момент сме с разменени функции. Двамата считаме, че ще успеем да извлечем максимума от знанията и опита на всеки от екипа и това обрисува едно положително бъдеще за тима. Нашите визии с Теди за играта, за мачовете, за състезателите се припокриват и това е основа за плодотворна работа. "

Новият капитан на тима за купа " Дейвис " счита, че парагвайците са изцяло реализуем тим и към този момент гледа към мача за влизане в Световна група I, който ще бъде по стратегия през септември. " Целта ни, несъмнено, е победа против Парагвай. Амбициите и задачите са за нанагорнище в по-горната група. Смятаме, че против Парагвай сме любимец - разполагаме с по-опитни тенисисти, които са играли повече за купа " Дейвис " и са по-отдавна в тениса - съобщи капитанът. Това обаче не ни дава мотив за подценяване - да вземем за пример за парагвайците ще играе един от най-хубавите юноши сега - Адолфо Вайехо, който предишния месец стигана до полуфинал в юношеския шампионат на Australian Open. Но нашата цел си е една - победа. "

Валентин Димов разкри и проектите по отношение на състава на отбора за идния дуел в зала " София ": " В разширения състав ще бъдат поканени млади тенисисти. Като численост целият състав ще е от толкоз на брой играчи, едвам може оптимално да се проведат лагерът и подготовката директно преди мача и да е оптимално добре както за главния състав, по този начин и за момчетата от разширения. По наше виждане - на треньорския щаб, ще бъдат включени юноши, които са в най-хубава моментна спортна форма. Лагерът ще стартира на 28 февруари ".

Източник: БФТ

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР