Бизнесменът днес запази пълно мълчание, но се яви с адвокатите

...
Бизнесменът днес запази пълно мълчание, но се яви с адвокатите
Коментари Харесай

Инцидентът в Арбанаси: Обвинение и 10 000 лв. парична гаранция за собственика на пистолета

Бизнесменът през днешния ден резервира цялостно безмълвие, само че се яви с юристите си Калин Кънчевски и Милен Николов в полицейското ръководство във Велико Търново в късния следобяд, с цел да му бъде повдигнато обвиняването.

Адвокатите му разясниха пред публицисти, че на този стадий има следствена загадка и експертизите по случая не престават да се събират. Според Кънчевски право на всеки обвинен е да дава или да не дава пояснения, в случай че не ги дава, не може да се пояснява в негов ущърб. Обяснения се дават тогава, когато се съберат всички доказателства, сподели той и добави, че обвиненият желае да се колаборира с следствието и да сътрудничи. Той акцентира, че действието е несъзнателно и е по несъобразителност. От отбраната са създали искане за запознаване с материалите, сподели Милен Николов.

Димитър Бонзов (на заден план) излизане от полицейското ръководство
Снимка: БНР, Здравка Маслянкова

Бонзов, който се занимава с бизнес с хлебопроизводство и хазарт, престоя в ареста няколко часа и беше освободен. Раненото момиче се лекува в софийска болница.  Инцидентът е станал в наличието на най-малко 15 възрастни.

Отделът за протекция на детето във Велико Търново прави изследване за случая, само че на този стадий може да се направи съмнение, че случилото се е безразсъден случай, а не е резултат от родителска немарливост, обявиха за БНР обществените служащи.

На този стадий няма изясненост дали родителите на двете деца ще предявят правосъдни искания към притежателя на оръжието.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР