В Сърбия е обявен 3-дневен траур в памет на жертвите

...
В Сърбия е обявен 3-дневен траур в памет на жертвите
Коментари Харесай

След ужаса в Белград, банер „Говорете с децата си“ предупреждава родителите

В Сърбия е разгласен 3-дневен печал в памет на жертвите на пукотевица в учебно заведение в Белград. 13-годишен умъртви през вчерашния ден 8 възпитаници и охранител.

Лекарите не престават да се борят за живота на ранените при стрелбата. Обявена е акция за кръводаряване за потърпевшите. Тя стартира през вчерашния ден и продължава и през днешния ден. Най-голяма потребност има от кръвна група 0.

Близо до учебното заведение, в което 13-годишният стреля, има банер с надпис „ Говорете с децата си “. Поставен е по отношение на нещастието, защото едно от версиите за закононарушението е, че младежът е бил жертва на принуждение от връстниците си.

Майката и бащата на младежа са в пандиза, тъй като са му разрешили достъп до касата, в която са оръжията, с които е осъществена офанзивата, съобщи БТВ.

По първична информация измежду жертвите има и възпитаници, които не са от неговия клас. Намерен е лист, който е подготвял предишния месец. Досега не е доказано дали всички убити деца са попадали в листата.

Последната информация е, че младежът няма да бъде измамен под отговорност, тъй като още няма навършени 14 години. Той ще бъде настанен в писхиатрия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР