Руското министерство на отбраната е предложило преразглеждане на границите на

...
Руското министерство на отбраната е предложило преразглеждане на границите на
Коментари Харесай

Русия иска ревизия на границите на териториалните води в Балтийско море

Руското министерство на защитата е предложило преразглеждане на границите на съветските териториални води в Балтийско море, според план за държавно разпореждане, провокирало рецензии от страна на Финландия, която към този момент е член на НАТО, съобщи Ройтерс.

Според плана за разпореждане от 21 май министерството предлага да се поправя границата към съветските острови в източната част на Финския залив и към Калининград.

" Линията на държавната граница на Руската федерация по море ще се промени ", се споделя в обобщение на плана. От него не излиза наяве за какво е належащо да се поправя границата, по какъв начин тъкмо ще се поправя тя и какви съвещания, в случай че въобще има такива, са извършени с другите страни към Балтийско море, отбелязва Ройтерс.

След известия за предлагането на съветското министерство финландският външен министър Елина Валтонен, съобщи, че Русия би трябвало да съблюдава Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право.

Намерението на съветското министерство на защитата да промени линията на държавната граница в Балтийско море е ненадейно за Финландия, съобщи ръководителят на комисия по външни работи във финландския парламент Кимо Килюнен, представен от ТАСС.

" Преди всичко би трябвало да разберем какъв тъкмо е казусът. Може би има места в икономическите региони, които би трябвало да бъдат преразгледани, а естествените условия може да са се трансформирали. Учудващо е, че това става на осведомителен принцип. Обикновено тези неща се разискват и се договарят. Сега се оказваме в малко ненадейно състояние ", съобщи Килюнен в утринно предаване по телевизия Юле.

Финландия следи желанието на съветското министерство на защитата да посочи държавната граница в Балтийско море, само че Москва още не се е свързала с Хелзинки, съобщи на собствен ред президентът на страната Александър Стуб, представен от ТАСС.

" Финландските управляващи изследват информацията на съветските медии по отношение на определянето на морските зони във Финския залив. Ръководството на страната следи деликатно обстановката. Русия не е осъществявала контакт с Финландия по този въпрос. Финландия работи както постоянно: умерено и въз основа на обстоятелства ", написа Стуб в обществената мрежа " Екс ".

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР