Искам също така да изпратя съобщение тук, на няколко километра

...
Искам също така да изпратя съобщение тук, на няколко километра
Коментари Харесай

Мицотакис към Мицковски: Ако оспори договора за името, европейският им път се затваря и през Атина

" Искам също по този начин да изпратя известие тук, на няколко километра от нашата граница, до Скопие и до новото държавно управление: ако се опитат да оспорят същността на съглашението по отношение на името на страната и да я назовават ​​както желаят, тогава те ще би трябвало да знаят, че европейският им път ще остане затворен ". Това съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис по време на речта си в Лерин във вторник, предава кореспондентът на МИА от Атина.

Мицотакис уточни, че " не го споделя с наслада ", защото, по думите му, двете страни са съседи и Гърция желае да имат положителни връзки.

" Гражданите на Северна Македония не желаят нито напрежение, нито шовинизъм. Пожелавам и се надявам да се вразумят и да се върнат на правия път “, акцентира Мицотакис

Гърция е в избирателен интервал преди европейските избори на 9 юни и Мицотакис организира избирателен протест в Лерин като част от посещаване в северозападната част на страната.

И този път с изключение на всичко друго в обръщението си към жителите той се спря на връзките с РСМ и Преспанския контракт.

" Днес съм тук в Лерин, на границата на нашата страна и би трябвало да ви кажа, че съм много трагичен от обстоятелството, че нашите северни съседи избраха при тези условия да върнат часовника обратно и да оспорят името на страната си, което беше контрактувано посредством междудържавно интернационално съглашение “, съобщи Мицотакис.

Той напомни, че " Нова Демокрация “ е била срещу Преспанския контракт, само че както уточни, тогава напълно откровено е споделил, че той не може да бъде променян, разкъсан или променян с един закон или член, тъй като това е интернационален контракт.

Инфо: " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР