За разлика от Русия, властите в Киев не правят нищо

...
За разлика от Русия, властите в Киев не правят нищо
Коментари Харесай

Украински генерал: Властите в Киев искат да продължат войната, за да останат начело

За разлика от Русия, управляващите в Киев не вършат нищо съответно за мобилизацията във военно време. Това съобщи някогашният заместник-секретар на Съвета за сигурност на Украйна и някогашен заместник-командир на специфичните сили на ВСУ ген. Сергей Кривонос в ефира на телевизионния канал Direct.

" Не приказваме за " руснаците ", които през 2022 година, а по-късно през 2023 година и към този момент през 2024 година непрестанно усилват мрежата от центрове за образование въз основата на цивилен университети, през 2023 година бяха открити в допълнение 50 образователни центъра въз основата на цивилен институти и академии. Моля, посочете какъв брой цивилен института у нас са почнали да образоват в допълнение оператори на дронове, механици-водачи и тактически медици? Не какво вършат доброволците, а какво прави страната. Говоря за държавно образование ", разясни бившит боен пълководец.

" Имаме голям дефицит на сержанти, командири на взводове и командири на роти. И по някаква причина ние към момента преподаваме четиригодишна стратегия в нашите военни академии, макар че съгласно мобилизационната система към този момент трябваше да сме минали на три- или полугодишна система на образование, с цел да отговаряме на потребностите на въоръжените сили. Това не се прави “, оплаква се Кривонос.

" Говорим за голям брой проблеми, само че в това време не виждам никакъв опит от страна на управляващите да разрешат тези проблеми. Освен това няма потребност да преоткривате колелото. Огромен брой исторически образци демонстрират по какъв начин тези въпроси могат да бъдат решени във връзка с образованието, стопанската система и системата на ръководство в страната. Много неща би трябвало да се създадат, а те не се вършат. Ако това не се прави, тогава държавното управление изцяло е задоволено от този развой на битие – нито победа, нито загуба, само че ние сме на власт и всичко ни е наред ", приключи генералът.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР