Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) задържат настъплението на руските войски

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) задържат настъплението на руските войски
Коментари Харесай

ISW: Русия щурмува Харков с африкански наемници, настъпва при Кременная и Часов Яр

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) задържат настъплението на съветските войски в региона на Харков, където последните евентуално хвърлят в офанзива " африкански наемници ". Междувременно е записано напредването на руснаците в региона на Кременная и Часов Яр. Това се споделя в последния отчет на Института за проучване на войната (ISW), представен от РБК-Украйна и " Фокус ".

Според информацията на основания във Вашингтон мозъчен концерн, съветските войски нямат доказан прогрес на север от град Харков покрай Липци на фона на продължаващите боеве на 21 май.

Руски източници настояват, че съветските сили са създали нищожен прогрес на юг от Северск (североизточно от Бахмут), само че ISW не видя образни доказателства в поддръжка на тези изказвания.

Руските войски неотдавна напреднаха в южната и централната част на Клешчеевка (югоизточно от Временний Яр) и продължиха настъпателните интервенции при Часов Яр.

Руски военни репортери разпространиха видеозапис от 21 май, който демонстрира съветски танк да минава през Клешчеевка, с цел да достави щурмови екипи в южните околности на селото и по-късно се връща към неидентифицираните си позиции северно от селото.

Руски източници също настояват, че съветските войски са разширили позициите си в региона на естествения резерват Ступки-Голубовски 2 (югоизточно от Часов Яр).

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са изтеглили забележителна част от войските си от региона на Клешчеевка, с цел да ги трансферират в Часов Яр. Това акцентира пред ТАСС съветникът на назначения от Москва началник на така наречен Донецката национална република (ДНР) Игор Кимаковски.

" Значителна част от силите на ВСУ просто бяха изтеглени от Клешчеевка, с цел да бъдат трансферирани в Часов Яр, където съперникът нямаше най-завидната обстановка в региона на ​​канала Северски Донец-Донбас “, изясни събеседникът на организацията.

Кимаковски добави също, че украинската войска към този момент е изгубила няколкостотин души персонален състав в Часов Яр.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР