В Париж представители на страните от т.нар. нормандска четворка заседават

...
В Париж представители на страните от т.нар. нормандска четворка заседават
Коментари Харесай

Нормандската четворка се събра в Париж, обсъжда напрежението между Украйна и Русия

В Париж представители на страните от така наречен нормандска четворка заседават на фона на напрежението и съветските провокации на украинската граница, съобщи БНР.

За първи път от повече от шест месеца дипломатически съветници на ръководителите на Франция, Германия, Русия и Украйна се събраха на диалог, с цел да търсят път към деескалация на напрежението в Източна Украйна, до момента в който съветски войски се струпват на украинската граница.

" Ситуацията е доста напрегната ", предизвести през днешния ден в Сената френският външен министър Жан-Ив льо Дриан, който даде обещание солидни наказания против Русия, в случай че посегне на териториалната целокупност на Украйна, като в това време акцентира, че би трябвало да се направи всичко да се възобнови разговорът с Москва.

Целта на срещата на страните от " Нормандската четворка " е да реши настройките на Русия към разговор, изключително преди упования в петък телефонен диалог на френския президент Макрон и съветския му сътрудник Путин.

Ако присъединяване на Русия в нормандския формат се счита за " окуражаващо " съгласно Елисейския замък, полето за деяние е прекомерно тясно след настояването на Русия да разисква рамката на европейската сигурност единствено със Съединени американски щати.

" Санкциите не са алфа и омега на отговора, " настояват пред пресата източници от Елисейския замък.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР