771 досъдебни производства срещу организирани престъпни групи и лица за

...
771 досъдебни производства срещу организирани престъпни групи и лица за
Коментари Харесай

924 досъдебни производства за престъпления, свързани с наркотици и нелегална миграция, са образувани през април 2024 г

771 досъдебни производства против проведени незаконни групи и лица за закононарушения, свързани с произвеждане, държане и разпространяване на наркотични субстанции, и 153 досъдебни производства за противозаконен трафик на хора и незаконна миграция са формирани в интервала 1-30 април 2024 година

Това демонстрира ежемесечният разбор на данните за работата на Специализираното междуведомствено звено сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи за подкрепяне на следствието на този жанр закононарушения.

В резултат на взаимната работа на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи са извършени 505 профилирани полицейски интервенции за противопоставяне на противозаконната миграция и 462 профилирани полицейски интервенции за противопоставяне на закононарушенията, свързани с опиати.

Анализът демонстрира, че формираните досъдебни производства, свързани с противозаконната миграция, през април т.г. са с 16 повече спрямо месец март 2024 година

875 са лицата, арестувани за произвеждане, преправяне, придобиване, държане и разпространяване на наркотични субстанции. Разкрити са и 8 лаборатории/площи за произвеждане и развъждане на наркотични субстанции.

Сред по-характерните случаи е следствието за близо 403 кг хероин, открити на 20.04.2024 година при инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево в товарен автомобил, влизащ от Република Турция. В средата на април т.г. бе извършена и профилирана интервенция за противопоставяне на закононарушенията с наркотични субстанции в регионите към учебните заведения в гр. София. При нея са тествани 295 лица за владеене на наркотични субстанции и вещества, формирани са 39 досъдебни производства.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР