Словашкият премиер Роберт Фицо, срещу когото вчера бе извършено тежко

...
Словашкият премиер Роберт Фицо, срещу когото вчера бе извършено тежко
Коментари Харесай

Не преувеличавам нито на милиметър: Преди месец Фицо е предрекъл покушението


Словашкият министър председател Роберт Фицо, против който през вчерашния ден бе осъществено тежко нападение, е предсказал преди месец, че в страната е вероятен политически гнет против членове на държавното управление, оповестиха чешки медии. От предходната есен той оглавява държавно управление на националистична популистка коалиция, не крие, че е въодушевен от унгарския си сътрудник Орбан.

На 10 април той разгласява в профила си във Facebook изказване, в което упреква опизицията и лоялните й медии, че разпалват злоба против властта.

" Правителствените политици ругаят непристойно на улиците, и единствено очаквам по кое време това отчаяние, което по този начин интензивно задълбочават Denník N, Sme или Aktuality, ще прераснат в убийството на един от водещите държавни политици. Не пресилвам нито на милиметър ", споделя Фицо.

По думите му, обществени лица в Словакия, които поддържат властта, " биват обществено съсипвани единствено тъй като си разрешават да имат друго мнение, единствено с цел да се избегне трето проваляне след загубата на парламентарните и президентските избори (има поради изборите за Европарламент) ".

Тогава Фицо упреква последователите на опозицията в това, че " сеят яд, злоба и аномалия във връзка с фундаменталните полезности и етичните въпроси " и " се държат по този начин като че ли са им лишили разсъдъка ".

Още през вчерашния ден опозиционните партии се разграничиха от 71-годишния Юрай Цинтула, който изпрати 5 патрона в тялото на словашкия министър председател. Дори бе пуснато нещо като изказване на стрелеца след ареста, че е стрелял, " тъй като не е склонен с политиката на държавното управление против свободата на медиите ".

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР