Китай винаги ще бъде добър съсед, приятел и партньор на

...
Китай винаги ще бъде добър съсед, приятел и партньор на
Коментари Харесай

Си увери Путин, че Китай винаги ще бъде добър съсед и партньор на Русия

Китай постоянно ще бъде добър комшия, другар и сътрудник на Русия, сподели Си Цзинпин, представен от китайската държавна телевизия и Българска телеграфна агенция.

Китай е подготвен да си сътрудничи с Русия в името на развиването и обновлението на двете страни, както и за постигането на правдивост в света, посочи китайският президент.

Москва и Пекин натрупаха стабилен опит на практическо съдействие между тях, съобщи Владимир Путин на Си Цзинпин в Пекин, предадоха през днешния ден съветски новинарски организации.

Сътрудничеството сред Русия и Китай не е ориентирано против някоя друга мощ и е стабилизиращ фактор за света, сподели още съветският президент, представен от новинарската организация РИА Новости.

Си Цзинпин посрещна през днешния ден Владимир Путин, който стартира своето двудневно посещаване в Китай, съобщи Асошиейтед прес.

Путин идва в Китай в миг, в който съветските сили започнаха нова атака в Украйна, като визитата му в Пекин акцентира околните връзки сред него и китайския водач. 

В навечерието на визитата рускуят държавен глава сподели, че поддържа проекта на Китай за спокойно споразумяване на рецесията в Украйна. В изявление, обещано на китайската новинарска организация Синхуа, съветският водач посочи, че Пекин схваща аргументите за рецесията в тяхната целокупност, цитира думите му Ройтерс.

Китайският проект и правилата, оповестени предишния месец от китайския водач Си Цзинпин, регистрират факторите зад спора, разясни Владимир Путин.

" Оценяваме позитивно метода на Китай към решаването на украинската рецесия ", е споделил Путин пред Синхуа според текста на изявлението на съветски език, оповестен на уеб страницата на Кремъл. 

" В Пекин в действителност схващат аргументите за рецесията и световното ѝ геополитическо значение ", сподели още съветският президент.

Днес Путин бе посрещнат от Си Цзинпин с военни почести в Дома на националните събрания в Пекин.

Си поздрави Путин за избирането му за пети мандат като президент на Русия и обърна внимание на обстоятелството, че Москва и Пекин означават 75 години от установяването на дипломатически връзки сред някогашния Съветски съюз и Китайската национална република.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР