Сегашните отношения между Китай и Русия не са постигнати лесно

...
Сегашните отношения между Китай и Русия не са постигнати лесно
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китай винаги ще бъде приятел на Русия

Сегашните връзки сред Китай и Русия не са реализирани елементарно и би трябвало да бъдат съхранявани и от двете страни, съобщи през днешния ден китайският водач Си Дзинпин на среща в Пекин с съветския президент Владимир Путин, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

“Китай постоянно ще бъде добър комшия, другар и сътрудник на Русия ”, сподели Си Дзинпин, представен от китайската държавна телевизия.

Той посочи, че Китай е подготвен да си сътрудничи с Русия в името на развиването и обновлението на двете страни, както и за постигането на правдивост в света.

“Москва и Пекин натрупаха стабилен опит на практическо съдействие между тях ”, съобщи Владимир Путин на Си Дзинпин в Пекин, предадоха през днешния ден съветски новинарски организации, заяви Българска телеграфна агенция.

Руският президент разгласи, че съдействието сред Русия и Китай не е ориентирано против някоя друга мощ и е стабилизиращ фактор за света.

Владимир Путин е на двудневно посещаване в Китай. Той бе посрещнат от Си Дзинпин с военни почести в Дома на националните събрания в Пекин, съобщи Българска телеграфна агенция. Путин организира визитата си в миг, в който съветските сили започнаха нова атака в Украйна, като визитата му в Пекин акцентира околните връзки сред него и китайския водач.

Си поздрави Путин за избирането му за пети мандат като президент на Русия и обърна внимание на обстоятелството, че Москва и Пекин означават 75 години от установяването на дипломатически връзки сред някогашния Съветски съюз и Китайската национална република.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР