В днешния епизод на „Код здраве“ Радина Василева се среща

...
В днешния епизод на „Код здраве“ Радина Василева се среща
Коментари Харесай

Код здраве: Юмейхо – терапия, възвръщаща баланса

В днешния епизод на „ Код здраве “ Радина Василева се среща с Живко Живков, с който приказват за една японска система, която произлиза от манастирите Шаолин. Тамошните бойци я ползвали, с цел да наместват телата си и да си възвърнат виталния тонус. Днес лечението Юмейхо може да помогне на съвсем всеки да възвърне и върне цялостния баланс в тялото си. Доказано е, че над 99 на 100 от хората страдаме в друга степен от измествания в лявата или дясна половина на тялото, което води до промени в кръста, гръбнака, таза, органите.

Юмейхо не е просто масаж, а цялостна философия, позволяваща на тялото да се саморегулира и самолекува. Според нея аргументите за изкривявания се крият най-много в таза, където се намира центърът на тежестта и на виталната мощ.

„ Още по рождение сме разместени, а в следствие в всекидневието ни множеството неща, които вършим, натоварват в по-голяма степет единствено едната част на тялото ни. Всяко нещо – методът по който спим, мисли, движим се, храним се, оказва въздействие на тялото и стойката ни”, разяснява юмейхо терапевтът и учител.



И тук на помощ идва античното изкуство, идващо от Япония. Трите йероглифа, които образуват думата „ юмейхо”, значат – „ повишение на виталната мощ, метод”. Най-общо казано той събира в едно 100 похвата, а крайната цел е повишение на виталните сили.

„ 80% от грижата за тялото може да минава през юмейхо. Това, което човек изпитва по време на масажа, може да бъде прелестно и друго от настройката на множеството хора, които още не са се докоснали до техниката, че е мъчителна, поради така наречен „ изпукване”, добавя Живко.

Според него няма ограничавания в способността на човешкото тяло да се възвърне от каквато и да е диагноза – „ Юмейхо не е панацея, само че самата настройка на индивида да преодолее несъмнено усложнение или заболяване, значи, че той към този момент е тръгнал по пътя на възобновяване. И когато тялото се подреди, с помощта на тази техника, се случват два съществени процеса – то се почиства от това, което не му би трябвало, а клетките стартират да се доставят вярно с нужните им хранителни вещества”.



Кой е днешният ни посетител в резюме:

Живко Живков е юмейхо терапевт и учител. С 10 годишен опит в използването на Юмейхо и над 15 години работа с хора – за по-добро здраве и развиване на капацитета. В работата си употребява авторски метод, като в основата на личното си здраве и това на своите клиенти слага холистичното схващане за индивида.

Живко Живков е минал голям брой образования в страната и чужбина. Счита, че най-важното в процеса на работа, е да се помогне на всеки един от нас да разбере себе си. Да опознае тялото, страстите и мисловните модели. Вземането на решения и постигането на резултати.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР