ЕС призова правителството на Грузия да се придържа към демократичните

...
ЕС призова правителството на Грузия да се придържа към демократичните
Коментари Харесай

ЕС призова Грузия да се придържа към демократичните реформи

ЕС прикани държавното управление на Грузия да се придържа към демократичните промени, в случай че желае да се причисли към блока.Няколко евродепутати приканиха висшия представител на Съюза по външната политика Жозеп Борел да наложи наказания против грузинството държавно управление, до момента в който грузинците не престават да стачкуват против закона за " задграничните сътрудници ", който е опасност за свободата на изложение.
Все отново Грузия е страна претендент. Призоваваме управляващите да се върнат на европейския път и да изпълнят всички задължения, които са поели непринудено, когато са подали молба за статут на претендент за своята страна.
Петер Стано – представител на Европейска комисия за външните работи

Европейска комисия осъди потреблението на брутална мощ от страна на полицията против опозиционни политици и публицисти.Позицията на грузинското държавно управление, водено от партията " Грузинска фантазия ", рискува да върне страната обратно, настрана от декларираната упоритост за участие в Европейски Съюз.12 страни членки желаеха от Брюксел да обясни дали законът за " задграничните сътрудници " ще докара до евентуално прекъсване на договарянията за участие.
Сега е време Европейски Съюз да каже: стига с тези двойни игри. Не можете да бъдете част от процеса на присъединение и в същото време да въвеждате законодателство, което е в цялостно несъгласие с член 2 от Договора за Европейския съюз. То опонира изцяло на уговорката, който е поело грузинството държавно управление.
Джон О'Бренън – професор в Университет Мейнут, Ирландия

Сцените в Тбилиси повтарят тези в Украйна през 2014 г, когато страната беше подготвена да тръгне по европейския път. Миналия ноември Грузия получи статут на страна претендент за участие.Но критици споделят, че този законопроект е изваден от книгата със сюжети на Кремъл. Граждански деятели предизвестяват, че той дава на държавното управление опция да преследва всеки негов критик – политици, публицисти или цивилен деятели. 

 Шона Мъри – Euronews
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР