В административната преписка се съдържат документи, които потвърждават нашите твърдения

...
В административната преписка се съдържат документи, които потвърждават нашите твърдения
Коментари Харесай

ВАС решава до 20.00 ч. днес ще се върне ли машинното гласуване

В административната кореспонденция се съдържат документи, които удостоверяват нашите изказвания в жалбата за незаконност на решението на ЦИК, с което се анулира машинното гласоподаване. Така показаната информация от ДАНС е един книжовен роман с съмнение в границите на 3 страници, без да удостоверява по подобаващ ред каквито и да било обстоятелства и условия, които попадат в хипотезите на Изборния кодекс и могат да доведат до анулация на машинното гласоподаване. Това съобщи пред публицисти Надежда Йорданова от " Демократична България " след съвещанието на Върховен административен съд във връзка решението на ЦИК да анулира машинното гласоподаване.

" Представени са доказателства, които откриват по кое време са показани съответните машини и програмен продукт за засвидетелствуване и Министерство на електронното ръководство е издало своя акт в границите на открития в кодекса период ", добави тя.

Тя акцентира, че вършат всички старания, с цел да бъдат законово предпазени и обезпечени правата на всички български жители в изборния развой. " Основните претекстове за издадения акт бяха напълно политически и се позоваваха на диалози, документи и изказвания на органи, които не са способени по Изборния кодекс ", уточни Йорданова.

Върховен административен съд ще се произнесе по импортираните тъжби до 20.00 ч през днешния ден. От ЦИК отхвърлиха да създадат коментар пред медиите преди решението на съда, само че в зала настояха Върховен административен съд да не почете жалбите за анулация на машинното гласоподаване.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР