Ураганът Идалия връхлетя западния бряг на САЩ като буря от

...
Ураганът Идалия връхлетя западния бряг на САЩ като буря от
Коментари Харесай

Ураганът Идалия връхлетя Флорида със скорост на вятъра над 200 км/ч

Ураганът Идалия връхлетя западния бряг на Съединени американски щати като стихия от трета категория. Губернаторът на Флорида по-рано издаде заповед за евакуация за жителите на съвсем половината щат. Скоростта напразно се ускорява, а дъждът се усилва рисково. В подготовката за справяне с последствията от стихията се включи и армията.

" Ако се намирате в зона за евакуация и ви е подредено да се изтеглите, изключително в случай че се намирате в ниско ситуиран регион или крайбрежна зона, в този момент е моментът да го извършите. Все още имате малко време. Очакваме развиване на следващия ден сутринта. Така че в действителност би трябвало да тръгнете в този момент ", сподели Рон Десантис, губернатор на Флорида.

Първоначално скоростта напразно е била над 200 км/ч, само че последователно е намаляла до 125.

Идалия “ към този момент мина през Куба, където крайбрежните градове са наводнени. В Батабано – на към 50 км. от Хавана, къщите са цялостни до глезените с вода.

“Ще работим да възстановим електричеството, телефонните и мобилни връзки, земеделието като обновим насажденията и сеитбата. Чакат ни и още няколко дни на дъждове и наводнения “, съобщи Мигел Диас-Канел, президент на Куба.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън от своя страна също акцентира, че е в непрекъснат контакт с Десантис и добави, че е уверил губернатора, че федералната помощ при бедствия ще остане в действие толкоз дълго, колкото е належащо.

Армията също се готви за включване при справяне с урагана.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР