Съединените щати не смятат, че в Газа се извършва геноцид,

...
Съединените щати не смятат, че в Газа се извършва геноцид,
Коментари Харесай

САЩ: В Газа не се извършва геноцид

Съединените щати не считат, че в Газа се прави геноцид, само че съгласно Вашингтон, Израел би трябвало да направи повече, с цел да отбрани палестинските цивилни. Това съобщи съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан.

Тъй като договарянията за преустановяване на огъня са в застой, съветникът на Белия дом по националната сигурност Джейк Съливан настоя, че отговорността за мира е на войнстващата формация " Хамас ", съобщи Агенция Франс Прес.

" Смятаме, че Израел може и би трябвало да направи повече, с цел да обезпечи отбраната и благополучието на почтените цивилни жители. Не имаме вяра, че протичащото се в Газа е геноцид. " - съобщи Съливан на брифинг.

Съединени американски щати " употребяват интернационално признатия термин за геноцид, който включва фокус върху желанието ", с цел да доближат до тази оценка, добави Съливан.

Байдън желае да види " Хамас " надвит, само че осъзнава, че палестинските цивилни жители се намират в " пъкъл ", разяснява Съливан.

Съливан съобщи, че е пристигнал на трибуната на Белия дом, с цел да " направи крачка обратно " и да изложи позицията на администрацията на Байдън по спора, на фона на рецензиите от двата края на политическия набор на Съединени американски щати.

Байдън е подложен на рецензии от страна на републиканците за това, че е спрял някои доставки на оръжие, с цел да наложи настояването си Израел да спре офанзивата в Рафах, а в университетите на Съединени американски щати се организират митинги на пропалестински деятели против поддръжката му за Израел.

Президентът на Съединени американски щати счита, че всяка интервенция в Рафах " би трябвало да бъде обвързвана със стратегическа последна цел ", да има отговор на въпроса какво следва.

Това би избегнало Израел " да затъне в акция за битка с бунтовниците, която в никакъв случай не свършва и в последна сметка изцежда силата и жизнеността на Израел ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР