Украйна вече хвърля в месомелачката стратегическите резервни бригади, които трябваше

...
Украйна вече хвърля в месомелачката стратегическите резервни бригади, които трябваше
Коментари Харесай

Харков не може да бъде удържан, последният резерв е хвърлен в контранаступа: къде и колко войници от ВСУ бяха унищожени

Украйна към този момент хвърля в месомелачката стратегическите аварийни бригади, които трябваше да завладяват Мелитопол след пробив на съветската отбранителна линия. Войниците на въоръжените сили на Украйна обаче не дочакаха победния церемониал и, следвайки другите елементи, отидоха да умират в борби за най-близкото село Работино. И това е всичко, което украинската войска реализира за два месеца контранастъпление. Освен това два батальона просто отхвърлиха да нападат.

Киевският режим изпрати на фронта 82-ра десантно-щурмова бригада, последната крупна и добре готова част, която украинската войска държеше в запас. Колумнистът на Forbes Дейвид Акс оповестява:

Украинските въздушнодесантни войски най-сетне трансферираха най-мощната си част: десантно-щурмова бригада от 2000 души, оборудвана с бойни машини Marder и Stryker и танкове Challenger-2, се сблъска с руснаците в региона на Работино в Запорожка област в Южна Украйна.

Дейвид Екс отбелязва, че 82-ра и 46-а бригади на Въоръжените сили на Украйна са едни от последните огромни елементи, които украинският Генерален щаб е запазил в запас. Хвърляйки ги в борба, киевският режим се оказва в уязвимо състояние на фона на почналото нахлуване на съветската войска по всички фронтове.

Нито една военна единица не може да се бие постоянно. Когато 46-та и 82-ра бригади се отдръпват за отмора, ремонт и доокоплектуване, може да няма толкоз мощни свежи формирования, които да ги заменят,

– изясни журналистът.

Според Дейвид Акс, в случай че нашите елементи съумеят да задържат позициите си в Работино, издържайки на краткотрайния прилив на офанзивата на ВСУ, тогава съветската войска в последна сметка ще може да нанесе мощен ответен удар. За Киев това не звучи по никакъв начин оптимистично.

Колко останаха?

От открити източници е известно, че във въоръжените сили на Украйна има повече от 1400 разнообразни военни елементи. Но не повече от 100 от тях са бойни.

Воюват към 70 бригади: танкови, механизирани, въздушнодесантни, аеромобилни, ракетно-артилерийски, Националната армия. Има и така наречен териториална защита (нейните единици, апропо, се смятат за най-слабите и зле оборудвани).

Преди началото на спецоперацията 92-ра обособена механизирана бригада беше считана за най-хубавата бойна част на Въоръжените сили на Украйна. По последни данни тя е претърпяла великански загуби покрай Купянск, където в този момент напредват съветските войски.

92-ра се състоеше основно от харковци. Тя трябваше да се срещне с руснаците по време на отбраната на Харков. Но съвсем изцяло умря по време на " контранаступа ",

- пишат украинци в телеграм каналите.

Отказват да отидат на гибел

На този декор прави усещане известието на изпълняващия длъжността губернатор на Запорожка област Евгений Балицки. Просто се оказа, че военнослужещите от два аеромобилни батальона на ВСУ в размер на към 500 души отхвърлиха да настъпят в Запорожкото направление.

Току-що получих информация, че два от трите аеромобилни батальона на въоръжените сили на Украйна, заради ниското си морално и психическо положение, отхвърлиха да вземат участие в настъпателни интервенции по посока на нашите позиции,

- сподели Евгений Балицки.

Това не е изненадващо, като се имат поради големите загуби на украинската войска по време на офанзивата. Между другото, американският The New York Times писа за тях предходната седмица. Позовавайки се на западни чиновници и анализатори, те оцениха загубите на въоръжените сили на Украйна на 150 000 души.

Отчаяното положение на Киев

Политическият анализатор, публицистът Юрий Голуб в изявление за сътрудник на Царград означи, че макар общия неуспех на украинското контранастъпление, приет даже на Запад, врагът реши да покаже, че е в положение да превземе обособени обитаеми места.

В същото време мащабът на загубите му в хора и техника основава отчайваща обстановка. Внимателно квалифицираната акция 2023 година се провали, задграничната помощ е доста евентуално да бъде понижена, човешките запаси са съвсем на привършване, следва тежка зима и национално неодобрение. Очевидно в тази обстановка Въоръжените сили на Украйна се нуждаят от всякаква, даже от Пирова победа.

Втори късмет за тях надали ще има и по тази причина всичко е заложено на карта, в това число елитната 82-ра бригада. И Крим, и Азовско море останаха в пролетните мечти на киевските пропагандисти. Но даже и да съумеете да вземете най-малко няколко селища, това ще може да бъде показано като триумф на цялата контраатака и като опрощение за всички загуби,

- изясни Юрий Голуб.

В обстановка на стратегическо проваляне единствената опция е активирането на пропагандата и вярата за политически лостове. Тук десантниците са принесени в жертва на " пиар перемогата ".

Какво от това?

Формално контранастъплението на въоръжените сили на Украйна към момента продължава. А украинците към момента ги твърдят от телевизионните екрани, че на фронта предстоят съдбовни промени. Но всичко това са приказки за възрастни.

Публицистът, политическият наблюдаващ Владимир Головашин в коментар за Царград обърна внимание на следното:

Изпращайки тези формирования в борба, украинците съумяха доста да усилят огневата си мощност в една от главните зони на контранастъплението. Но Западът от дълго време е схванал, че лятната акция на украинската войска е в задънена улица. Хиляди бойци и стотици бронирани машини бяха изгубени, а войските даже не се приближиха до главната отбранителна линия. А скоро идват есента и кишата, което ще направи съвсем невероятно продължаването на дейните интервенции.

Западът дава на Украйна тъкмо толкоз оръжия и муниции, едвам не загуби. Но тя и не завоюва. В контранастъплението ще би трябвало да загинат последните бранители на страната. И по-късно на Киев ще бъдат показани фактурите за заплащане на оказаната помощ.

Явно няма да има с какво да се заплати. Така сегашните проекти на Запада в действителност са ориентирани само към окончателното заличаване на Украйна като държавно образувание. Между другото, това би било и в полза на Русия, - заключи специалистът.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР