Украйна твърди, че е напредналa в БахмутКитайски пратеник на обиколка

...
Украйна твърди, че е напредналa в БахмутКитайски пратеник на обиколка
Коментари Харесай

Москва отрича пробив на Киев на фронта

Украйна твърди, че е напредналa в Бахмут
Китайски делегат на обиколка в Европа

Руското министерство на защитата отхвърли известията, че украинската войска е пробила защитата на съветските войски по фронтовата линия в Южна и Източна Украйна, съобщи Би Би Си.

“Изявленията за “пробиви в защитата ”, осъществени в разнообразни елементи на линията на прикосновение, не дават отговор на действителността ”, се споделя в известие на министерството.

В четвъртък се появиха информации, че съветските войски се изтеглят в разнообразни елементи на фронта, в това число, че са се отдръпнали на 2 км от позициите си в Бахмут, където сраженията се водят без спиране осми месец. Източници на тези известия бяха главно съветски военни блогъри и притежателят на частната съветска военна компания “Вагнер ” Евгений Пригожин.

“Общата конюнктура в региона на специфичната военна интервенция е овладяна ”, добави съветското военно министерство. Според сводката на ведомството бойни дейности се водят единствено в Източна Украйна - край Донецк и Лиман, до момента в който на юг - в Запорожка и Херсонска област, сега такива няма.

Същевременно украинската зам.-министърка на защитата Ганна Маляр съобщи, че украинските сили са напреднали с 2 километра в региона на Бахмут. Тя уточни, че Русия популяризира подправени информации - да вземем за пример за дефицит на оръжия, с цел да оправдае неуспеха си в борбата за Бахмут. Малят означи, че последната седмица е била белязана от четири фундаментални казуса за Русия в региона на Бахмут - неуспехът на личните настъпателни проекти, огромните загуби на жива мощ, напредването на украинските сили с 2 км и фактът, че в този интервал войските на Киев не са отстъпили от нито една своя позиция в града.

По-късно през днешния ден съветското отбранително министерство заяви, че украинските сили са подхванали “офанзивни интервенции ” по цялата линия на контакт покрай град Соледар. В интервенцията взели участие повече от 1000 бойци и към 40 танка, само че нападенията били отблъснати, разгласи формалното издание на министерството “Звезда ”. Русия завладя Соледар в източната Донецка област през януари.

А китайското Министерство на външните работи заяви, че пратеникът на Пекин за контролиране на рецесията - дипломат Ли Хуей, от понеделник стартира обиколка, в границите на която ще посети Украйна, Полша, Франция, Германия и Русия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР