Никой не бива да има преувеличени очаквания за мирната конференция

...
Никой не бива да има преувеличени очаквания за мирната конференция
Коментари Харесай

Шолц за мирната конференция за Украйна: Ние няма да преговаряме там за края на войната

„ Никой не трябва да има пресилени упования за мирната конференция за Украйна, която би трябвало да се организира в Швейцария през юни. Ние няма да преговаряме там за края на войната “. Това сподели немският канцлер Олаф Шолц в изявление пред сп. " Щерн ", съобщи.

" В най-хубавия случай това е началото на развой, който може да докара до директни договаряния сред Украйна и Русия. В Швейцария те ще бъдат за сигурността на атомните електроцентрали, износа на зърно, въпроса за размяната на военнопленници и нужното табу върху потреблението на нуклеарни оръжия. Още един път дублирам, че всичко това е към момента в начален етап ", съобщи немският канцлер.

След апелите си за повече оръжейни доставки Шолц изрази и отчаяние от ангажираността на европейските страни към войната в Украйна. Той означи, че това " искрено казано към момента не е задоволително ".

" Украйна незабавно се нуждае от повече системи за противовъздушна защита. Путин явно желае да унищожи инфраструктурата на Украйна ", сподели немският канцлер.

Шолц даде израз и на упованията си от възможни по-нататъшни опити на Русия да упражнява въздействие в Германия.

" Федералното министерство на външните работи преди малко краткотрайно отзова немския дипломат от Москва - като явен сигнал към Русия ", сподели той.

" Но не трябва да се заблуждаваме. В навечерието на идните европейски избори тази година и парламентарните избори в Германия през идната година опитите на Русия да упражнява въздействие ще се усилват. Властите би трябвало да бъдат доста бдителни ", добави Шолц.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР