В Босна и Херцеговина се разработват четири типа самолети, от

...
В Босна и Херцеговина се разработват четири типа самолети, от
Коментари Харесай

В Босна и Херцеговина разработват четири вида дронове и специални боеприпаси

В Босна и Херцеговина се създават четири вида самолети, от които три са дронове - камикадзе и разследващи самолети и един е бомбардировач-разузнавателен аероплан. Както оповестява порталът " Klix.ba ", базирайки се на неизвестен източник, участващ в самия развой на разработка, дрон - камикадзе е безпилотен аероплан с по-малки размери, който носи избран вид бойна глава.

„ Другите два са разузнавачи камикадзе и са дронове, които са въоръжени, само че имат разследващо съоръжение, тъй че могат или не могат да служат като камикадзе. Третият вид и четвъртият вид аероплан е бомбардировач, който има разследващо съоръжение, а също по този начин има способността да носи муниции “, сподели източникът.

Специфичното е, че не става въпрос за общоприети муниции, те не носят минохвъргачни муниции, а муниции, които са особено създадени за този вид дронове.

„ Избягваме да използваме търговски муниции по две аргументи. Първата е невъзможността да ги получим, а втората причина е обикновената математика, която споделя, че са скъпи и не са подобаващи за избрани цели “, добави източникът.

Той акцентира, че част от инженерите са получили обучение отвън Босна, само че всички са поданици на страната и целият аспект на производството ще бъде в Босна и Херцеговина във всички заводи на профилираната промишленост.

Производството ще зависи от международния пазар, като в началото ще бъдат създадени няколко екземпляра, до момента в който се откри покупател, а краят на плана се чака след пет-шест месеца. Технологията за сглобяване ще бъде предоставена на локални компании от профилирани промишлености, които по-късно ще могат да я пуснат на пазара по свое убеждение.

Министърът на защитата на Босна и Херцеговина Зукан Хелез неведнъж е твърдял, че профилираната промишленост в работи съществено върху създаването на дронове. Той сподели още, че две страни към този момент са декларирали интерес към покупката им.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР