Украйна призова Русия да даде достъп на ООН и Червения

...
Украйна призова Русия да даде достъп на ООН и Червения
Коментари Харесай

Украйна настоява ООН и Червеният кръст да разследват случилото се в затвора в Еленовка

Украйна прикани Русия да даде достъп на Организация на обединените нации и Червения кръст, които да проведат без значение следствие на случилото се в затворническия лагер в Оленовка , град под съветска окупация. В петък за офанзива против пандиза, при която са починали над 50 украински военнопленници.

Украйна споделя, че съветските сили са атакували лагера, който се употребява главно за задържането и разпита на украински военни, с цел да прикрият хипотетични изтезания и изтезания против тях. Те споделят, че тук са били държани членове на батальона Азов, които отбраняваха Мариупол и бяха пленени през май.

Руското министерство на защитата споделя, че пандизът е бил ударен от Украйна с ракети HIMARS, създадени в Съединени американски щати, и упрекна Украйна в "умишлено осъществена " провокация.
 Снимката на вътрешността на лагера е от 29 юли и направена от фотограф на Ройтерс.
Украйна отхвърля да е провеждала ракетни или въздушни офанзиви в региона на пандиза. Съветник на президента Зеленски сподели, че останките на мястото наподобяват като палеж, а ракетен удар би разпръснал телата.

На място няма самостоятелни организации, които все още да могат да предадат справедлива информация за случилото се в Оленовка, оповестява Бибиси.

Червеният кръст споделя, че договаря с съветската страна за достъп до пандиза, с цел да помогне с евакуацията и лекуването на жертвите.

„ Приоритет за нас сега е да осигурим на ранените животоспасяваща помощ и да се погрижим телата на починалите да бъдат третирани по човечен метод “, се споделя в изказване на интернационалната организация.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна прикани Организация на обединените нации и Червения кръст да проверяват, тъй като съгласно Киев има данни за осъществяване на военни закононарушения в пандиза.

Затворът се обитава във военни бараки в Оленовка в Донецка област. Градът е покрай фронтовата линия на сраженията сред съветските и украинските сили за надзор на Донбас.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Първите немски гаубици към този момент са на фронта против съветските сили в Украйна   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР